avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj teren

Buna ziua,
Pe titlul de proprietate sunt 3 mostenitori. Unul dintre ei nu vrea sa faca succesiune dupa parinti ca sa putem face partajul terenului.
Daca vrem sa ii dam in judecata, la cat se ridica costurile?
In cazul in care nu se prezinta la proces...putem face fara ei partajul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 15:49, 15 Aprilie 2008
Unul dintre ei, cel care ni se adreseaza, spune ca sunt mai multi, vorbeste la plural despre el. Nu inteleg...
Da, puteti imparti fara sa se prezinte careva, nu e asta o piedica.
Nu stim la cat se ridica aceste costuri, nu stim despre ce e vorba. Nu stim daca vreti avocat sau nu.
Daca pe titlu sunt deja trecuti mostenitorii, acele bunuri se pot imparti fara dezbaterea succesiunii dupa parinti.
Daca pe titlu sunt trrecuti parintii, atunci cheltuielile cresc (se adauga taxele pe succesiune, taxa de timbru notarial, eventual taxa spre stat, dupa caz).
Daca unul dintre mostenitori refuza sa se prezinte la notar pentru dezbaterea succesiunii, puteti sa-l actionati in instanta. In cazul in care nu se prezinta la proces, poate sa-si desemneze avocat, sau sa isi exprime in scris pozitia, sau poate sa nu faca nimic, cu atat mai bine pentru voi!
Revin: Pe titlul de proprietate sunt trecuti: Ioana, Nicolae si Gheorghe mostenitorii defunctului Marin. Au in comun 2 ha de teren arabil. Acesti 3 mostenitori sunt decedati. Dupa Ioana si Nicolae avem succesiunile facute, iar copiii lui Gheorge refuza sa faca succesiunea.
Cum putem sa facem partajul?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2008
Stelian Brotea,
Faceti dovada starii civile in instanta cu acte de stare civila, nu va trebuie partajul... ca asa, nu mai putem introduce actiuni impotriva mostenitorilor unei persoane daca acestia nu au dezbatut mostenirea...
Ii dati in judecata pe copiii lui Gheorghe, ii aratati care sunt acolo, adrese de citat sifaceti dovada vocatiei la mostenire cu acte de stare civila.
Nu va mai complicati cu asta, nu va intereseaza pe dv. daca ei se prezinta sau daca-si fac ei succesiunea.
Important e ca actele care tin de dv. sa le faceti, nu va cere legea sa asigurati indeplinirea unor proceduri care tin de altii...
Va multumesc pentru raspunsuri. :)

Alte discuții în legătură

Dilema-suficienta certificatului de mostenitor dandanaua dandanaua Valeria a avut 2 fii: Ion si Gheorghe.Ea a murit inainte de 1989. Dupa 1990, se elibereaza titlu de proprietate pt.cetateanul Valeria,cu mostenitori Ion si ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mikaela8 mikaela8 buna dimineata am fost chemata in judecata de una din cele 3 parti pt iesirea din indiviziune de pe un titlu de proprietate-teren extravilan. problema e ca ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns de profesionist sejc_2010 sejc_2010 in urma decesului unui unchi care locuia in ploiesti si care nu a avut copii am mostenit un teren impreuna cu inca 7 veri din 4 frati.am facut iesirea din ... (vezi toată discuția)