avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un contract..."mai ciudat"-ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un contract..."mai ciudat"-ajutor!

salutiii!!!
AM O S ITUATIE CAM COMPLICAT LA S ERVICIU....POATE MA AJUTATI CU UN SFAT!!
Institutia publica unde lucrez a achizitionat anul trecut echipamente de sonorizare, video si lumini! Bun, acum vrea sa le dea in custodie unei fireme+aceleasi firme sa i facem contract de servis si intretinere pe aceste echipamnte ....firemei urmand sa i platim o suma de bani pe luna...pana la sfarsitul anului pentru servis si intretinere!!!
CE CONTRACT TREBUIE SA FAC EU cu firma : CUSTODIE(CEDARE A FOLOSINTEI DE BUNURI MOBILE) INTRETINERE SI SERVICE(prestari servicii)? AVAMD IN VEDERE CA ACESTE ECHIPAMENTE LE FOLOSESTE SI FIRMA SI NOI CAND E CAZUL!! Complicat, de aceea va cer sfatul!
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2008
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 22:53, 16 Aprilie 2008
nu primesc niciun raspuns, sfat :-/?!
Se pot face mai multe contracte diferite,in functie de activitatea pe care va urma sa o desfasoare firma respectiva.Ii veti face contract de prestari servicii-pentru asigurarea service-ului si intretinerii,contract de i nchiriere-pentru perioadele in care foloseste echipamentul ,de depozit-daca va tine in depozitul sau echipamentele etc.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2008
ALICE STRECHEANU, Avocat
Doamna avocat,
Aceste echipamente se vor date acestei firme care sa asigure servisul si intretinerea lor mai e xact sa raspunda pentru ele pana la sfarsitul anului (echipamnetele se afla in mai multe locatii) sa le ia in folosinta gratuita -atunci cand se folosesc ei de ele....sa nu se paerceapa bani cand avem noi nevoie de ele si ei ni le pun la dispozitie(de ex poate fi nevoie sa le monteze demonteze in diferite locatii pentru noi) dar sa se stabileasca o suma lunara(pana la sfarsitul anului) privind deservirea lor pe care noi sa le-o platim. Foarte incurcat nu s tiu daca m -am facut inteleasa. Ideea e c a nu stiu ce contract sa le fac....pentru ca in primul rand vor sa le ia in custodie, folosinta gratuita saupe inventarul lor...ceva de genul...si dupa aia servisul si altele....#-o
Sa vedem daca am inteles bine... exista aceste echipamente care vor fi folosite in comun, se vrea trecerea lor in custodia firmei, insa sa achitati dumneavoastra service-ul. Cred ca asta e ideea de baza. Cat de des vor fi folosite, aproximativ, aceste echipamente de catre dvs in decursul unui an? Nu ar fi mai simplu sa incheiati un contract de comodat, in care firma ia in custodie pe perioada unui an aceste echipamente cu conditia sa se foloseasca de ele ca un bun proprietar, respectiv sa le intretina si sa le faca si service, in caz de ceva? Mie mi se pare ca in situatia descrisa de dvs institutia iese in pierdere.. Adica eu iti dau tie, firmei, in folosinta, echipamentele mele, probabil ca le vei folosi mai mult ca mine, insa te si platesc pentru service?
Doamna Cristina,
ATI INTELES PERFECT SITUATIA, A SA ZIC SI EU CA IESIM IN PIERDERE. .....DE ACEEA NU STIU CE CONTRACT SA ADOPT SAU TREBUIESC MAI MULTE?
CEI de la firma zic ca ca noi vom platii faptul ca le monteaza demonteaza cand solicitam(e vorba de o institutie de cultura unde tot mereu schimbi riderele tehnice in functie de spectacol si poate si locatia ) si ei ne stau la dispozitie sau daca se arde vre-o instalatie la ele....in acest lucru consta servisul si intretinerea. Oare sa fie comodatul o varianta buna? asa cum a ti spus? Comodatul nu inseamna folosinta gratuita a bunurilor?
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
Ramona24, utilizator

Alte discuții în legătură

Închirierea unor echipamente cu contract de comodat este un act de evaziune fiscală, sau nu ? mboncalo mboncalo Buna ziua. Daca inchiriez anumite echipamente , printr-un contract de comodat, se npoate numi sau evaziune fiscala sau alt tip de infractiune ... (vezi toată discuția)
Contracte auraneg auraneg am un SRL pe care am niste utilaje pe care as vrea sa le dau pt.folosire altei societati..tot un SRL...puteti va rog sa imi spuneti ce ctr.ar trebui sa fac?ar ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sau comodat? CornelCalin CornelCalin Buna ziua, Ce acte ar trebui sa fac intre o persoana fizica ,care pune la dispozitia firmei un teren pe care firma va construi un imobil? Multumesc. (vezi toată discuția)