avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

depunere intampinare

am fost citata ca parata in procesul de divort.Pe citatie scrie ca am obligatia de a depune intampinare,cu 5 zile inainte de termnul syabilit.Prinsa cu treburi,am uitat de intampinare.De fapt,as vrea sa fac cerere reconventionala,insa procesul e pe 27.Mai pot face ceva,eventual sa solicit un nou termen pt depunerea cererii reconventionale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 26 Ianuarie 2011
Sincer, nu prea mi-a fost dat sa vad situatii in care partea adversa sa se opuna depunerii intampinarii direct in ziua procesului.
Puteti solicita un termen pentru angajarea unui avocat si pregatirea apararii, urmand ca pana la noul termen sa depuneti intampinarea.
Depuneti maine prin registratura instantei intampinarea- cerere reconventionala sau la termen pe 27.
Termen nu se poate acorda pentru depunerea reconventionalei.
Mai puteti solicita in 27 termen pentru angajarea unui aparator, astfel "sariti "practic peste prima zi de infatisare in care procedural trebuie depusa reconventionala.;)
1. În ipoteza în care, pârâtul, care nu este reprezentat au asistat de către avocat, nu a depus întâmpinare, preşedintele îi va pune în vedere, la prima zi de înfăţişare, să arate excepţiile, dovezile şi toate mijloacele sale de apărare despre care se va face vorbire în încheierea de şedinţă; instanţa îi va acorda, la cerere, un termen pentru pregătirea apărării şi depunerea întâmpinării (art.118 alin.3 C.proc.civ.).

2. Cererea reconvenţională se depune o dată cu întâmpinarea sau, dacă pârâtul nu este obligat la întâmpinare, cel mai târziu la prima zi de înfăţişare (art.119 alin.3 C.proc.civ.).
Nerespectarea termenului înăuntrul căruia poate fi depusă cererea reconvenţională atrage judecarea ei separată de cererea de chemare în judecată şi nu respingerea ca tardivă (art.135 C.proc.civ.). Potrivit textului, cele două cereri pot fi soluţionate împreună chiar dacă cererea reconvenţională a fost depusă tardiv, în situaţia în care amândouă părţile consimt .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)
Preintampinare puppe2 puppe2 Prin preintampinare se presupune ca procesul propriu zis se poate opri inainte de a incepe, daca se depun acte care sa demonstreze nevinovatia si judecatorul ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala peste termen ContSters14151 ContSters14151 As avea nevoie urgenta de decizii ale ICCJ si decizii CEDO care sa contina admiterea unei cereri reconventionale peste termenul legal, respectiv odata cu ... (vezi toată discuția)