avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru gresit!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru gresit!!!!!!!!!!

Buna ziua! as avea nevoie de un raspuns cat mai urgent.
Tocmai am semnat un antecontract pt un apartament cumparat prin programul prima casa, pentru care am platit deja avansul de 2700 de euro si agentia. In cadastru, bucataria avea latimea de 3.04 si de la bun inceput noua ni s-a parut mai mica decat era in acte. Intr-un final am fost reusit sa o masuram, si in realitate are doar 2.30, pe langa faptul ca peretele din vestul apartamentului nu are aceeasi dimensiune cu cel din est... si in cadastru suprafata este de 52.23 fara balcon,si in actul de proprietate 51.14. ce am putea face mai departe?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:10, 28 Ianuarie 2011
Pai ce ati dori sa faceti?
Din cate am auzit, pt ca nu ma pricep absolut deloc, daca noi vom dori sa il vindem, va trebui sa refacem actele, ceea ce insemna bani in plus si timp, plus ca nu mi se pare corect, pana la urma suntem inselati, noi am platit acel apartament si pt ce scria in acte, si atata timp cat actele nu sunt in regula, va trebui si pretul sa fie mai mic...dar in acelasi timp antecontractul este semnat pe o anumita suma....se mai poate modifica ceva?
"cadastrul" acela este un plan care are semnatura unui autorizat cadastru nume nr de autorizatie. Daca este gresit va adresati OCPI !
daca vi se pare ca sunteti inselat cu pretul sau ca nu s-a respectat proiectul... il dati in judecata pe cel care va vinde... in prealabil consultati unul-doi avocati#-o
Problema este ca, proprietara apartamentului nu are nici o vina dp asta de ved. dumneaei a primit mostenire acest apartament si din acte rezulta ca schita aceasta a fost facuta dupa o schita a fostei proprietare, pentru care ea isi asuma toata responsabilitatea. Asa scrie in acte. Am aflat acum ca tot cadastrul este facut varza. Cele 2 debarale din ap sunt in interiorul ap. iar pe cadastru apar in afara, iar cu balconul este aceeasi problema. Dormitorul este mai mare cu 2 mp decat in cadastru, sufrageria cam cu o jumatate de metru si bucataria mai mica cu mai mult de 2 mp. Acum trb refacut tot... Evaluatorul de la banca nu o sa ne dea acceptul pt acest apartament, in halul in care arata acea schita. Noi am platit pana acum in jur de 200 d milioane ..bani pe care nu avem cum sa ii mai recuperam pt ca in antecontract spune ca trb sa ne restituie dublu numai dk vanzarea nu se face din cauza ei...dar nu e nici vina ei, nici a noastra. :( :sorry:
poate ca folosim termene diferite :( "cadastru" este o formula de cartier pentru "operatiuni de cadastru si publicitate imobiliara - implica un "releveu" avizat de OCPI cu stampila "vinovatului"=autorizat cadastru (care va sa zica coleg cu mine#-o) si inscriere in CF.
-daca aveti cumva alt act, sau o schita din secolul trecut (XX) sau pe CF sunt inscrise tot din secolul trecut suprafete pentru camere - (atunci de vina e Ceausescu)
-daca insa aveti un "cadastru" actual - atunci faceti un serviciu tuturor, chiar si autorizatului care a semnat releveul (se va opri sa faca si mai multe prostii) daca va adresati OCPI si/sau unui Avocat pentru ai intocmi o plangere judiciara celui care a facut "cadastru".

Alte discuții în legătură

Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut in bataie de joc whatever13 whatever13 buna ziua, am mostenit un apartament micut intr-un bloc comunist vechi de la mama mostenit la randul ei sora ei. cadastrul a fost executat si intabulat in ... (vezi toată discuția)
Releveu gresit Korina22 Korina22 In 2008 s-a facut un releveu pt un apartament care s-a vandut in 2013 prin prima casa. Acum, cand incerc sa il vand, constatam ca releveul dun 2008 era gresit, ... (vezi toată discuția)