avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru gresit!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru gresit!!!!!!!!!!

Buna ziua! as avea nevoie de un raspuns cat mai urgent.
Tocmai am semnat un antecontract pt un apartament cumparat prin programul prima casa, pentru care am platit deja avansul de 2700 de euro si agentia. In cadastru, bucataria avea latimea de 3.04 si de la bun inceput noua ni s-a parut mai mica decat era in acte. Intr-un final am fost reusit sa o masuram, si in realitate are doar 2.30, pe langa faptul ca peretele din vestul apartamentului nu are aceeasi dimensiune cu cel din est... si in cadastru suprafata este de 52.23 fara balcon,si in actul de proprietate 51.14. ce am putea face mai departe?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:10, 28 Ianuarie 2011
Da, e vb despre acel releveu, facut in 2002, deci nu in secolul trecut, ci in "timpul vorbirii" daca imi este permisa exprimarea... Si as mai avea o intrebare... daca intabularea a fost facuta dupa ce s-a facut cadastrul... nu trebuia totusi cineva sa sesiseze acele diferente? pt ca am inteles ca intabularea a fost facuta anul trecut sau acum 2 ani.
Multumesc mult ptr raspunsuri.
- OCPI , Biroul Carte Funciara trebuia sa sesizeze ca intre "acte" si releveu sunt diferente de suprafata si sa nu faca operatiunile de publicitate imobiliara.
in principiu o documentatie de "rectificare" va costa 120ron taxe + onorariul autorizat 700-1000ron. si 23zile.
- si apoi 2002 nu e in secolul trecut dar este acum 9ani (7ani fata de data intabularii) de atunci s-au schimbat de 3-4ori regulamentele OCPI. Nu ar fi trebuit sa "treaca" o lucrare cu un releveu semnat 2002 in 2009 #-o
- varianta 1. cautati autorizatul care a semnat.
- varianta 2. va adresati OCPI/ANCPI - institutie de stat (a carui prestigiu in rezolvarea problemelor contribuabililor este...........proverbiala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut in bataie de joc whatever13 whatever13 buna ziua, am mostenit un apartament micut intr-un bloc comunist vechi de la mama mostenit la randul ei sora ei. cadastrul a fost executat si intabulat in ... (vezi toată discuția)
Releveu gresit Korina22 Korina22 In 2008 s-a facut un releveu pt un apartament care s-a vandut in 2013 prin prima casa. Acum, cand incerc sa il vand, constatam ca releveul dun 2008 era gresit, ... (vezi toată discuția)