avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de asigurare sociala

Buna ziua,
Sunt nascuta pe 24 aprilie 1951 si dupa noua lege as putea sa depun dosarul de pensie limita de varsta, dar am lucrati in cartea de munca 4 ani si 6 luni pana in anul 1990 si lucrez cu carte de munca din noiembrie 2007 si in prezent. Deci nu am stagiul minim de cotizare, adica 12 ani si 6 luni. Am in total 8 ani. Am auzit ca pot sa platesc din urma pe ultimii cinici ani, eu pot sa platesc contributia la asigurarile sociale pana in noiembrie 2007, sa completez stagiul minim de cotizare pentru a depune doarul de pensie limita de varsta. Locuiesc in sectorul 6 Bucuresti, unde as putea plati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:09, 26 Ianuarie 2011
1. Se putea face asta pana la 31.12.2010.
2. Acum puteti incheia contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii. Contributia lunara este de minimum 222 lei pe luna si trebuie sa platiti 4 ani si 6 luni de acum inainte pentru a face stagiul minim necesar de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala AdrianaGabriela AdrianaGabriela Buna ziua! va rog sa-mi raspundeti daca ma pot pensiona anticipat avand o vechime in munca de 23 de ani, fiind nascuta in noiembrie 1963. ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ipc77 ipc77 se poate iesi la pensie de catre o persoana fizica autorizata daca nu a fost platit CAS , CASS? (vezi toată discuția)
Calcul vechime la pensionare Lacrimaimy Lacrimaimy Am si eu o nelamurire privind procedura de calcul a vechimii pentru dosarele de pensie. Mama mea si-a depus dosarul de pensie pana acum de 4 ori in decursul ... (vezi toată discuția)