avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cind poate politistu cere perchezitia ? cine este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cind poate politistu cere perchezitia ? cine este abilitat ? Politistul sau procurorul de caz ?

Intr-un caz de furt reclamat Dupa declaratia mea..Am indicat politistului unde sunt lucrurile furate ! Dupa o luna de zile mi-au fost aduse la politie o parte din obiectele indicate de mine. Nu toate . Faptuitorul a spus politiei ca eu am dat lucrurile. In declaratia mea am solicitat politistului de caz sa efectueze o perchezitie. Care nu sa materializat nici pina azi. In schimb sa dat neinceperea urmariri penale ( NUP )- Pot cere politiei sau parchetului- Sa vad daca acest politist a solicitat procurorului efectuarea perchezitiei..INTREBARE ? CUM TREBUIA PROCEDAT ?
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 10:57, 26 Ianuarie 2011
Nu se poate efectua perchezitie,numai cu daca sunt probe certe ca bunurile furate se afla acolo.

Percheziţia domiciliară ori a bunurilor aflate în domiciliu poate fi dispusă dacă există o suspiciune rezonabilă cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o persoană şi se presupune că percheziţia poate conduce la descoperirea şi strângerea probelor cu privire la această infracţiune, la conservarea urmelor infracţiunii sau la prinderea suspectului ori inculpatului .

In cursul urmaririi penale,procurorul poate sa ceara instantei,care i-ar reveni sa judece cauza,mandat de perchezitie.

In faza de judecata,poate sa ceara si instanta perchezitia.

Perchezitia se efectueaza de catre procuror,impreuna cu politia.

Bineinteles,ca politistul poate sa il instiinteze pe procurorul de caz,ca din probele stranse de el,ar fi indicata o perchezitie.

Dar si persoana vatamata,poate merge in audienta la procuror,sa ii aduca la cunostiinta,unde sa afla obiectele furate.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
frank_kvitta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la perchezitie corporala dxm_dxm dxm_dxm Buna ziua, As dorii sa stiu si eu daca un politist are dreptul de a efectua o perchezitie corporala fara mandat. De exemplu daca fumezi un joint de marijuana, ... (vezi toată discuția)
Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri furate nicu40 nicu40 In data de 05.02.2015 am constatat lipsa unor scule din garaj, am mers la politie am facut o plangere si am indicat o persoana pe care o banuiam, persoana ... (vezi toată discuția)