avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general posibilitate emitere factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

posibilitate emitere factura

Buna ziua

am si eu o nelamurire , daca ma poate ajuta cineva , sa imi spuna daca este corect sau nu acest sistem de plati.
Am un partener strain ( Anglia) caruia ii emit facturi externe pentru diverse servicii , iar el imi face plata acestor facturi de pe o alta firma ( Irlanda) aceasta firma facand parte din acelasi firma din Anglia numai ca are alta denumire si alt CUI. ideea este daca e corect , el spunindu-mi ca reglarea de plati se va face intre ei.

Cel mai recent răspuns: juliss , utilizator 11:36, 26 Ianuarie 2011
Pentru sistemul din Romania nu este corect ca factura sa fie emisa pentru X iar plata aferenta sa fie facuta de Y. Opinia mea este ca aveti nevoie fie de un contract tripartit (în care sa se stipuleze clar cine si in baza a ce plateste), fie ce compensari in trei pentru fiecare plata. Si aceasta compensare in trei ar fi de dorit sa aiba un contract la baza.
eu am contract individual pentru orice prestatie primit din partea firmei din Anglia in care se specifica ca factura sa fie emisa catre firma din Anglia , cu datele complete de facturare , numai ca plata mi se face din alta firma tot a lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz mai aparte......poate alexandrudaniela alexandrudaniela buna ziua nu stiu daca a mai avut cineva cazul asta, dar ..... eu am un contract de prestari servicii cu o firma din Romania firma aceasta are un actionar ... (vezi toată discuția)
Factura emisa de un furnizorul x si plata facuta furnizorului y iirina_19 iirina_19 Un furnizor X a incheiat un contract cu un alt furnizor Y pentru organizarea unui simpozion, beneficiari fiind persoanele juridice A,B si C. In acest ... (vezi toată discuția)
Inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu) bestb bestb Buna ziua! Am avut un litigiu cu o societate. S-a procedat la incheierea unei intelegeri din care reiese ca soc respectiva isi asuma greselile si - ca ... (vezi toată discuția)