avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces cu fiscul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces cu fiscul

Buna ziua.
Am o speta destul de complicata. Am cumpaat o firma in anul 2007 si nu am primit arhiva de acte contabile. In urma unui control de la finante mi-a fost gasita o factura neinregistrata si a inceput un control mai amplu, in urma caruia mi-au scos din burta niste datorii pe asazisa existenta a unui stoc de marfa de cca. 150 mil. vechi, ceva restante in urma contractelor de munca ale angajatilor (sau asa am inteles eu), dar firma nu a avut angajati, am scos tot dosarul de la AJOFM si nu sunt restante si niste bani in casa, care au fost contabilizati gresit, deoarece ei nu au existat niciodata. Cel mai rau lucru nu sunt numai aceste datorii, din care unele pot fi adevarate, dar penalitatile ajung la niste sume halucinante pentru o firma care avea o cifra de afaceri de cca. 280 mil. vechi pe an.
1. Ce se poate face in legatura cu aceste presupuse datorii ?
2. Ce se poate face in legatura cu penalitatile?
3. Exista vre-o cale de a scapa cat mai ieftin din aceasta situtie?
Va multumesc.
Am inteles.
Va multumesc.

P.S. Daca cineva mai poate da niste sfaturi utile.....
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
BogdanChirovan, utilizator
Alte pareri..... Sugestii..... ???
Sfatul meu ar fi sa mergeti sa consultati un avocat si sa purtati discutii verbale confidentiale.
Trebuie stiut exact daca se poate retine sau nu vinovatia dvs. sub aspect penal.
Avocatul trebuie sa studieze in concret toate aspectele de fapt si de drept incidente in cauza dvs.
Puteti cere si o expertiza in cursul procesului penal.
In primul rand trebuie stiut de ce infractiuni sunteti acuzat la modul concret si daca va faceti vinovat sau nu de comiterea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea retroactiva.... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,as avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea speta:in urma cu 4 ani si ceva,am adus din germania o masina,la vama in baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata leasing gigelas gigelas Buna ziua, Ce voi intreba aici,are legatura cu topicul de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_539967/Control-fiscal.html ... (vezi toată discuția)