avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz in seviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz in seviciu

As dori sa ma indrumati ce cai de atac exista in urmatoarea situatie:
-In cadrul unui proces civil pe care l-am castigat atat la Judecatorie cat si la Tribunal, paratul depune recurs, nefiind reprezentat in Apel de nici un avocat.
-Nu se prezinta in Instanta de Apel, dar la al doilea termen depune un script prin care anunta lipsa Minutei de la dosar si cere anularea procesului anterior.
-In urma investigatiilor, reclamantilor, se demonstreaza clar (din dosare) ca paratul nici n-a studiat legal dosarele si nici nu s-a prezentat personal sau prin imputerniciti la nici un termen, dar cunostea lipsa Minutei de la dosar (cu toate ca reclamantii primisera anterior (de la Tribunal) o copie legalizata a acesteia.
-Pe baza faptelor expuse mai sus reclamantii depun plangere penala, la Parchet, pentru dosarul fraudat, iar dupa aproape doi ani se primeste raspuns ca faptele se confirma dar... cu autori necunoscuti!
-Se pare ca IJP nu au avut interesul sa puna paratului intrebarea foarte simpla "De unde stia de lipsa Minutei atata timp cat nu a studiat legal dosarul?", deoarece raspunsul la aceasta intrebare avea doar doua variante de raspuns:
1. In cel mai fericit caz, indica numele persoanei care l-a informat si atunci se descoperea macar persoana raspunzatoare de abuz in serviciu.
2. Un alt raspuns oarecare, care nu putea sa insemne decat marturie mincinoasa, conform dovezilor existente, moment in care IJP trebuiau sa se autosesiseze de marturie mincinoasa si favorizarea infractorilor din partea paratului.
Ce putem face si ce cai de atac avem cand de fapt totul era foarte simplu, dar...
Daca nu exista interesul rezolvarii unor astfel de fapte si nu se iau masuri inseamna ca, in tara asta, orice dosar poate fi fraudat fara frica.
Cel mai recent răspuns: mfd3 , utilizator 17:39, 26 Ianuarie 2011
sa inteleg ca dvs ati pierdut recursul, din moment ce ati cistigat la judecatorie si la tribunal? sau ati cistigat si recursul si doar ati facut plingerea penala sa lamuriti problema respectiva?

nu am inteles unde este prejudiciul dvs. un dosar se poate studia la arhiva si fara cerere semnata de judecatorul de serviciu. cererea este obligatorie cind xerocopiezi acte insa nu toti arhivarii solicita aprobare ptr studierea dosarului daca esti avocat sau parte in proces.

dovedirea marturiei mincinoase nu este asa de simpla deoarece martorii declara faptele asa cum le percep ei, fara a vea intentia de a induce in eroare organele de politie sau instanta de judecata. trebuie sa dovedesti intentia ca sa poti face o acuzare in acest sens.

Nu orice marturie care nu corespunde cu adevarul este si mincinoasa altfel toti martorii ar fi la puscarie :)
Studierea dosarelor se poate face la arhiva doar pe baza unei cereri si a buletinului partii (buletin care se retine pana la returnarea dosarului) sau o cerere a avocatului care-l studiaza, pentru ca altfel in caz contrar se poate fura dosarul cu totul. Conform Regulamentului de ordine interioara a Instantelor ( puteti citi regulamentul ---acum nu-mi amintesc nr. art., dar vi-l pot spune mai tarziu daca considerati) dosarul nu are voie sa fie dat spre studiu fara o cerere de studiu simpla care nu trebuie aprobata de judecatorul de serviciu, iar daca paratul ar fi declarat asa ceva, arhivarul trebuia acuzat de abuz in serviciu, incalcand acest articol. Oricum va spun cert ca in 2 ani de procese niciodata nu ni s-a dat un dosar spre studiu fara cerere si buletin. Cererea nu trebuie aprobata de judecatorul de serviciu, ci se depune efectiv ca fila separata in dosar, pentru siguranta dosarelor. Cererea de copii este separata si specifica filele copiate.
Nu am pierdut recursul, dar am mai cheltuit pe un alt proces paralel prin care s-a reconstituit Minuta sustrasa( pe baza celei legalizate eliberate de Tribunal).
Noi traim acum cu stresul ca astfel se pot fura acte din orice dosare avem pe rol, daca nu se respecta legea. Mi se pare normal ca Regulamentul sa se aplice la fel pentru toti, si oricum este o fapta penala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare dosar ioanandrei ioanandrei O HOTARIRE JUDECATOREASCA data in APEL , in INSTANTA CURTEA DE APEL , hotarire care putea fi atacata cu RECURS , nu a fost comunicata ,iar dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)
Lamurire!!!!! Giordana Giordana In calitate de parat intr-un dosar civil(fond pretentii) as putea cere studierea dosarului in cauza?Daca da,ce pasi ar trebuii urmati?Mentionez ca mai am 3 ... (vezi toată discuția)
Martor ContSters211210 ContSters211210 buna ziua, am fost martora intr-un proces civil am depus marturie la care nu eram sigura pe raspuns-stiam amanunte de la parata iar la unele intrebari am ... (vezi toată discuția)