Buna ziuz, deranjez si eu cu o problema.Am cumparat o masina inmatriculata in Romania de la o persoana care nu era proprietar in acte,avea doar contract de vanzare-cumparare cu proprietarul din acte.Dupa cumparare (tot prin contract vanzare-cuparare) am vrut sa o inmatriculez pe numele meu si mi s-a cerut acea fisa fiscala din care sa reieasa ca proprietarul nu are datorii.Am incercat sa iau legatura cu proprietarul dar nu am reusit(este din alt judet) si am mers la financiar in localitatea lui de unde am aflat ca are datorii de aproximativ 4000ron(adunate de vreo 4 ani).Intrebarea care o am :EXISTA VREO POSIBILITATE SA INSCRIU MASINA PE NUMELE MEU?(exclus cea in care omu isi plateste datoriile,deoarece nu cred ca se va intampla).Ma intereseaza o modalitate legala,eventual in instanta de judecata. MULTUMESC ANTICIPAT pentru raspunsuri.
Ati luat legatura cu proprietarul initial al autoturismului? Cel mai bine este sa rezolvati problema pe cale amiabila si sa va inmatriculati fara proces, daca nu este de acord cu inscrierea, atunci puteti sa-l chemati in judecata pentru a-l obliga sa perfecteze contractul si sa-l chemati in judeat si pe cel de la care ati cumparat masina in mod direct. Eventual luati legatura cu cel de la care ati cumparat masina si cereti-i si lui sa duca munca de lamurire cu cel de la cae a cumparat pentru a nu se ajunge la proces.
Fara acea fisa de inmatriculare vizata de organul fiscal, nu puteti obtine inmatricularea autoturismului. Ar fi de preferat sa contactati ultimul proprietar de pe CIV(cartea de indentitate a autoturismului) si sa l determinati sa si achite impozitul.Puteti sa obtineti acest lucru si in instanta.....dar ar fi de preferat prima varianta.