Doamna, pentru ca varsta standard de pensionare sa poata fi redusa si sa beneficiati de pensie pentru limita de varsta la 55 de ani si o luna,
trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare.
Imi pare rau, perioada in care o persoana a urmat o scoala profesionala nu se valorifica si nu s-a valorificat niciodata. Exista un motiv pentru care veniturile nu sunt trecute in carnet, nu mi l-ati spus. Incercati sa obtineti adeverinta de la fabrica respectiva, poate asa rezolvati problema.
In privinta perioadei de somaj si a perioadei in care ati primit plati compensatorii, va raspund cu art. 37, alin. (1) din HG nr. 257/2011.
Art. 37. — (1) Stagiul minim/complet de cotizare prevazut la art. 53 alin. (2) si (3) din lege, respectiv stagiul complet de cotizare prevazut la art. 54 alin. (3) din lege cuprinde si:
a) stagiul de cotizare realizat pana la intrarea in vigoare a legii;
b) vechimea in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor, pana la intrarea in vigoare a legii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) din lege;
c) vechimea in munca sau, dupa caz, vechimea in serviciu realizata in celelalte sisteme de asigurari sociale, neintegrate in sistemul public de pensii;
d) perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfasurata in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii de munca.
Nu scrie nicaieri de perioadele mentionate de dvs. :(
In privinta perioadelor de somaj am dubii, generate de foarte multe prevederi legale contradictorii. Eu va sugerez sa intrebati casa teritoriala de pensii, in scris, urmatorul lucru: "Stagiul complet de cotizare cuprinde si perioadele in care am beneficiat de indemnizatie de somaj (si scrieti perioadele)?".