avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inscrierea unui autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inscrierea unui autoturism

Salut. Sant cetatean roman cu domiciliul stabil in strainatate. Doresc sa cumpar un autoturism in Ro . Pot sa il inscriu pe numele meu??Nu mai am buletin(pt ca l-am predat cind am plecat) si nici locuinta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sbk_77 , utilizator 10:36, 27 Ianuarie 2011
Da, este posibil sa inmatriculati in Romania un autoturism pe numele dvs. Dar inainte de a cere aceasta inmatriculare trebuie sa solicitati la Serviciul de evidenta a populatiei o carte de resedinta in Romania. Acest document il obtineti cand un propietar de locuinta va accepta in spatiul locativ al sau.
Art. 13, alin. 1 din OUG 195/2002: Autovehiculele si remorcile se inmatriculeaza permanent sau temporar la autoritatea competenta in a carei raza teritoriala proprietarii isi au domiciliul, resedinta ori sediul, in conditiile stabilite prin reglementarile in vigoare.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
sbk_77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto cu viza de resedinta silviu2007 silviu2007 Buna ziua. Am o nelamurire.Vreau sa inscriu o masina cumparat din Austria,in Romania.Resedinta imi este in Cluj(viza flotant),(pe spatele buletinului scrie ... (vezi toată discuția)
Autoturism cu mentiunea pe certificat:"auto reclamat furat la data de..." LOPY LOPY Am primit prin donatie un autoturism care are o mentiune pe certificatul de inmatriculare: auto reclamat furat la data de...am inscris autoturismul la primarie ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu - contract v-c auto neautentificat Battista Battista Un cetatean X doreste sa cumpere un autoturism de la cetateanul Y. Autoturismul este inmatriculat pe Italia, cu numere noi, iar cetateanul Y sustine ca ... (vezi toată discuția)