avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cat voi avea salariu?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cat voi avea salariu?

Sunt functionar public superior 1/1,salariul de baza 2030, cu 25 % spor de vechime.Cat voi avea salariul conform prevederilor actuale ?
Multumesc anticipat !:D
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:31, 8 Februarie 2011
Eu am inteles ca dvs. aveati doar salariul de 2030 ROn, in care era inclus sporul de vechime, redus deja cu 25% (nimeni nu mai calculeaza la vechile salarii, pe care nu cred ca le vom mai vedea vreodata inapoi).
Cu scuzele de rigoare, pentru ca nu am avut toate datele, sunt de acord cu calculul facut de cei de la RU pana la ultimul punct: rezultatul final trebuie sa fie 1925 RON brut, iar netul este de 1372 RON ( angajatul plateste statului 553 RON, reprezentand impozit, cote CAS, somaj, pensie etc).
Ma scuzati dar pe fluturasul meu din decembrie asa scria.
Acum l-am primit pe cel nou din ianuarie si scrie
- salariul de baza 1751,
-alte sporuri(10%spor de antena) 135 (aici nu am inteles de ce nu e 175,poate imi scrieti dvs.)
-venit brut 1886
-pensie 198
-somaj 9
-sanatate 104
-deducere persoane 140 (nici aici nu am inteles de ce 140?,eu am un copil care este trecut la deducere la sotul meu)
-venit impozabil 1416
-impozit 227
-sindicat 19
-numerar 1329
Este corect ?
Multumesc!:)
Sporul de antena de 10% a fost abrogat de legea 330/2009 si a fost inclus in salarii ca si suma compensatorie, in cuantumul existent la 31.12.2009, nu s-a mai aplicat ca si procent (banuiesc ca la acea data era 180 RON - fara reducerea de 25%, iar salariul dvs. de baza la 31.12.2009 era de 1800 RON)...alta explicatie nu gasesc.
Cat despre modul de calcul, eu cred ca este corect, l-am verificat cu doua programe care calculeaza salariile:
[ link extern ]
[ link extern ] /
VA MULTUMESC DIN SUFLET!:)
Interventie moderator

@flacara
@ramurica

Va rog din nou sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum. Urmatoarea incalcare a acestuia va va aduce un avertisment.
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor.

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu cristina 33 cristina 33 Va rog sa ma ajutati. La un salariu de baza de 2030 cat ar trebui sa am numerar? Pe fluturas am venitul brut 1639 Deducerea personala este de 180 .Ce ... (vezi toată discuția)
Spor conducere ContSters363781 ContSters363781 Buna ziua, Lucrez intr-o primarie si as dori sa stiu daca un functionar public cu functia de sef birou contabilitate, gradul III , clasa 72, cu o vechime in ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu de baza dupa schimbare spor vechime Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Cum se calculeaza noul salariu de baza, avand in vedere Legea 284 si 285 din 2010, pe urmatorul caz concret: salariu de baza in dec 2010 diminuat ... (vezi toată discuția)