avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

imi explica si mie cineva ce inseamna venit individual? am cautat in dex, dictionar de termeni financiari, si nu am gasit nimic! apare pe decizia de recalculare a pensiei.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:41, 26 Ianuarie 2011
Cititi Art.3
Instructiuni nr. 191/2010 de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor
Art. 3
(1) In intelesul prezentelor instructiuni, pentru perioada in care s-a desfasurat activitate in calitate de cadru militar in activitate, politist sau functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, prin venituri lunare individuale realizate se intelege suma bruta/neta reprezentand salariul brut/net, respectiv solda bruta/neta, care cuprinde:
a) retributia tarifara lunara/salariul de baza lunar/solda lunara/salariul de baza de incadrare lunar, inclusiv indexari, compensatii, indemnizatii de conducere/comanda, salarii/solde de merit si alte drepturi similare prevazute de legislatia in vigoare la acea data;
b) sporurile si indemnizatiile acordate in sume fixe sau sub forma de procent din retributia tarifara lunara/salariul de baza lunar/solda lunara/salariul de baza de incadrare lunar sau din salariul functiei de baza/salariul functiei indeplinite/solda de functie/solda functiei de baza, potrivit legislatiei in vigoare la acea data;
c) primele/premiile din cursul anului si cele anuale, acordate potrivit legislatiei in vigoare la acea data;
d) sumele reprezentand compensarea concediului de odihna neefectuat, potrivit legii;
e) sumele cuvenite ca reprezentanti in adunarile generale ale actionarilor, in consiliile de administratie, in comitetele de directie, in comisiile de cenzori sau in orice alte comisii, comitete ori organisme, acordate potrivit legislatiei in vigoare la acea data, indiferent de forma de organizare sau de denumirea angajatorului ori a entitatii asimilate acestuia;
f) orice alte elemente salariale similare celor prevazute la lit. a)—d), acordate potrivit legislatiei in vigoare la acea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege pentru recalcularea pensiei manvirginia manvirginia Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: potrivit carei legi se recalculeaza pensia ,tinandu-se cont si de veniturile ... (vezi toată discuția)
Se acorda ajutoarele lunare prevazute de legea nr. 284/2010 cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care au iesit la pensie? rahova rahova In noua lege a salarizarii la Anexa nr.IV/2 scrie: DREPTURI SPECIFICE ACTIVITÃŢII DESFêURATE ÎN INSTITUŢIILE PUBLICE DE APÃRARE NAŢIONALÃ, ORDINE ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a ajutoarelor la trecerea in rezerva yoyosicoty yoyosicoty Potrivit art. 20 alin. 1 din Anexa VII la Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului plătit din fondurile publice, „la trecerea în ... (vezi toată discuția)