buna mi s-a retinut permisul in slovacia , datorita faptului ca nu am avut bani sa platesc amenda pe loc, daca eu acuma al dau pierdut si ami fac altu ce se intampla, ce se intampla daca ami trimite instintare la politia romana mi se va anula permisul sau?? va rog sa ma ajutati cu un raspuns va multumesc
Permisul de conducere se anuleaza doar in conditiile prevazute de OUG 195/2002 rep. sau daca se dovedeste ca a fost obtinut prin frauda.
Daca veti solicita obtinerea unui alt permis de conducere trebuie sa justificati ce s-a intamplat cu permisul anterior (sunt situatii prevazute in fisa detinatorului de permis). Daca slovacii comunica faptul ca v-a fost retinut permisul veti fi descoperit imediat ce se va implementa in baza de date si, mai mult ca sigur, se va dispune cercetarea dumneavoastra pentru comiterea infractiunii de fals in declaratii - art. 292 Cod penal.
Sfatul meu este sa NU RISCATI.
Totusi, am o intrebare. In momentul in care v-a fost retinut permisul de conducere v-a fost eliberat un document in acest sens (o dovada, proces verbal etc)?