avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ne distram in sala de judecata
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ne distram in sala de judecata

Cand v-ati distrat ultima data in sala de judecata? Cunoasteti intamplari hazlii?

Judecatorul l-a intrebat pe martor: "Ai vazut boul?
- Cum va vad pe dumneavoastra, domnule judecator!"

Martorul trebuia sa depuna juramantul, insa refuza pentru ca este student in Biblie. (este o secta si asta de care am auzit doar in sala de judecata)
Judecatorul il intreaba: "In ce an?"

Astea mi-au venit acuma in minte, poate va amintiti voi chestii mai simpatice...
Acum 5 ani, într-un proces civil o băbuţă a reuşit să evite depunerea jurământului. Preşedinta i-a spus să zică "Jur că voi spune adevărul....". Iar băbuţa,ca pe la ţară, a repetat cuvintele judecătoarei adaptându-le la vorbirea ţărănească : "Jur să spui adevărul...":D Preşedinta nu a corectat-o, deci, conform regulilor gramaticii limbii române, băbuţa a jurat ca judecătoarea să spună adevărul.
Si eu am intalnit mai multe situatii in care, dupa ce judecatorul zicea "Asa sa-mi ajute Dumnezeu!", martorul raspundea: "Asa sa-ti ajute Dumnezeu!". Iar judecatorul il corecta repede: "NU mie, Tie sa-ti ajute Dumnezeu, daca juri stramb"...
:D
Si eu am vazut ceva haios.Un jude simpatic a zis la un moment dat ca" ar fi bine sa ne luam de mana si sa jucam toti Hora Mare"!



Sau...un martor...cam asa ceva a zis "si m-o lovit cu-n chituc di lemn di brad piste grumaz!!!".....a fost haios.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Elena Ionescu, Consilier juridic
Poate cea mai hazlie chestie am auzit-o/vazut-o prin noiembrie, cand o d-na avocat, respectabila si cu ceva experienta... raspunde foarte ciudat la intrebarea judecatoarei:
"Deci intelegeti sa folositi incontinuare aceasta proba, dar unde este teza probatorie, va ajuta in vreu fel ?" la care avocata scormonind prin geanta: "cred ca am uitat-o pe bancheta din spate" .. nu stiu cat de amuzant pare acum, dar atunci in sala se auzeau rasete infundate, insasi judecatoarea schitand un suras.. ascuns ce e drept..dar s-a facut de mare bafta.
Spor la lukru all!!!

Un alt caz real : un judecător îi face observaţie unei persoane - "dumneata de ce nu te ridici?... te doare picioarele?". Bineînţeles că atunci când auzi un preşedinte vorbind aşa te întrebi cum judecă el dacă încalcă regulile limbii române atât de grav.

Alte discuții în legătură

Povestiri din salile de judecata elga50 elga50 Mi-ar placea foarte mult sa citesc povestiri din salile de judecata. Sunt convinsa ca multi avocati de pe forum ar avea ce povesti. Un fel de stat la taclale, ... (vezi toată discuția)
Spune un banc, gluma cu avocati! Roland Mindrila Roland Mindrila Incep cu unul \" Un client isi intreaba avocatul: - Cat cereti pentru o consultatie? - 3000 euro pentru trei intrebari. - Nu este un pic cam scump? - Ba ... (vezi toată discuția)
Perle din avocatura Mihaela Hornea Mihaela Hornea AVOCATUL : Doctore, inainte sa faci autopsia, ai cautat sa vezi daca mai avea puls ? MARTORUL : Nu AVOCATUL : Ai controlat tensiunea ? MARTORUL : ... (vezi toată discuția)