avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Format ºtampilã traducãtor
Discuție deschisă în Traduceri

Format ºtampilã traducãtor

Buna ziua,

din decembrie am autorizatie de traducator de la Ministerul Justitiei pentru limba engleza. Saptamana aceasta am fost la Administratia financiara, si urmeaza sa iau codul de identificare fiscala in doua saptamani Pana atunci as dori sa rezolv si cu stampilele. Am vazut mai multe modele de stampile rotunde de traducator, si mi-e destul de clar ce trebuie sa scrie pe ele: Nume, prenume, traducator autorizat, engleza si numarul autorizatiei. Este suficient? Intrebarea mea ar fi ce trebuie scris pe stampila dreptunghiulara? Acelasi lucru ca pe cea rotunda? Ma gandesc sa imi fac doua stampile rotunde- una de birou si una de buzunar, am vazut ca sunt oferte pe internet pentru asta, si chiar mai ieftine decat in magazin. Ce ziceti, merita sa iau doua stampile rotunde?
Multumesc mult!

Mihaela
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
emma_imn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca_isa , utilizator 01:14, 12 Martie 2011
Nu are importanta forma stampilei atat timp cat contine elementele necesare identificarii.
Bun venit in bransa si spor la tradus!
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Laura, multumesc mult! Deci inteleg eu bine? E suficient sa am doar o stampila rotunda? Mai peste tot am citit ca trebuie si una dreptunghiulara pentru paginile traduse, si ca cea rotunda e folosita in principal la facturi si chitante.
Multam de bun venit! Bun gasit! :)
Asa cum spunea si Laura, important e ca stampila sa aiba elementele de identificare, indiferent de forma.
Tine cont si de faptul ca la inregistrarea la tribunal, ca si ulterior in cazul notarilor, va fi necesar sa lasi specimen de semnatura si amprenta stampilei, iar in cazul modificarii acesteia (sa zicem de la forma rotunda la cea dreptunghiulara) va trebui sa prezinti din nou la tribunal noua amprenta.
am si eu o intrebare!
O cunostinta este traducator autorizat, iar in momentul dobandirii autorizatiei, a depus un model de stampila (o foaie stampilata si legalizata in fata notarului) la parchet. Intrebarea mea, si a prietenului meu este daca stampila respectiva a fost patrata, iar acuma vrea sa faca una rotunda, se mai depune incaodata ?? mentionez ca elementele inscrise pe stampila rotunda si ce-a patrata este identica.....
Multumesc mult de sfaturi. E mai bine sa stim ce avem de facut de la persoane direct implicate!

O saptamana buna!
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
emma_imn, utilizator

Alte discuții în legătură

Stampila traducator costin-90 costin-90 Buna ziua, Ma scuzati ca postez din nou pe tema unui subiect discutat de atatea ori pe forum. Vroiam sa intreb daca este vreo problema in faptul ca atunci ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator C_B C_B Buna ziua, V-as ramane recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu o serie de clarificari privind autorizatia de traducator pe care am obtinut-o in urma cu o ... (vezi toată discuția)
Stampila societatii mariamem mariamem Buna ziua. Cate modele de stampile poate avea o societate intr-o singura perioada de timp. Eu stiam ca una singura, nu doua feluri de stampila. Astept ... (vezi toată discuția)