avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 joburi la acelasi patron?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 joburi la acelasi patron?

daca sunt angajat cu 8 ore la un patron, in ce conditii mai pot desfasura o alta activitate la acelasi loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 27 Ianuarie 2011
Codul muncii:
Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.


Initial ITM-urile considerau ca nu se admit 2 contracte individuale de munca (CIM) la acelasi angajator, insa in urma sesizarilor in instanta si a practicii judiciare au ajuns la concluzia ca legea nu interzice ca un salariat sa aiba 2 CIM cu acelasi angajator.
Potrivit art.35 alin.1 C.mun., este admisibil cumulul de funcţii chiar în interiorul aceluiaşi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate anairam_unid anairam_unid Buna ziua Daca lucrez 8 ore in cadrul unei companii si as mai vrea sa imi iau un job part time .Am voie ? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Doua contracte individuale de munca ramona1986 ramona1986 un angajat poate avea doua CIM la doua societati diferite cu program de 8 ore pe zi? (vezi toată discuția)
Un singur cim dar cu 2 functii? daniela_circiumaru daniela_circiumaru Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT ... (vezi toată discuția)