avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obturare aerisire in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obturare aerisire in bloc

As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez daca locuiesc intr-un bloc, iar la unul dintre etajeje de deasupra mea s-a obturat aerisirea pe coloana de la bucatarie
Sa faceti o reclamatie la presedintele asociatiei deoarece acel spatiu al aerisirii este proprietate comuna si ea, in acel loc, a fost distrusa.
Proprietarul trebuie silit, fie si cu proces in instanta, sa restabileasca proprietatea comuna, asa cum a fost initial. Iata temeiul legal:
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
..........................
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
..........................
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
faceti reclamatie la pres.asociatie...daca nu se ia masura, mergeti la autoritatea in constructii si sigur va primi o amenda ametitoare cat si va reface aerisirea respectiva.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tubulatura aerisire bucatarii raser raser Bucatariile din blocul nostru sunt prevazute cu o tubulatura dreptunghiulara zidita intr-un colt, prevazuta cu sita, pentru aerisire. Rolul ei, cred eu, este ... (vezi toată discuția)
Aerisire bloc ! ajutor ! ioanappp ioanappp Buna ziua ! In apartamentul in care m-am mutat , la etajul 2 al unui bloc cu P+4E , aerisirile sunt complet inchise , si la bucatarie si la baie , de vecina ... (vezi toată discuția)
Ghena comuna baie bloc daramata alextoader alextoader Buna ziua, Tocmai m-am mutat intr-un ap nou si sunt in amenajari si am aflat cu stupefactie ca ghena de aierisire din baie este daramata de cativa locatari ... (vezi toată discuția)