avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz din presa Succesiune Adrian Pintea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz din presa Succesiune Adrian Pintea


Sumele de bani pe care decedatul, le-a castigat in timpul vietii sunt in mijlocul scandalului iscat intre sotia sa,si rudele acestuia
Unul din punctele asupra carora sotia, pe de o parte, si rudele lui de cujus, de cealalta parte, nu se inteleg sunt banii. Mai exact, cum trebuie impartiti.

Potrivit actelor depuse la dosarul de succesiune, in momentul decesului, acesta avea deschise trei conturi bancare, In total, un pic mai mult de 23.000 de euro, la cursul zilei. Sotia considera ca i se cuvin aproape doua treimi din aceasta suma, banii fiind castigati de actor in timpul casatoriei.

Tatal si sora vor toata suma
In schimb, tatal si sora au cerut intreaga suma, pe motiv ca provin din exercitarea meseriei si astfel reprezinta un bun propriu , ce nu trebuie impartit cu sotia. Rudele mai cer si jumatate din banii aflati in conturile sotiei, intrucat ar fi fost obtinuti in timpul casatoriei cu Adrian.

In plus, tatal si sora artistului cer instantei sa o oblige pe sotie de a returna banii pe care i-a incasat deja, intrucat nu-i apartin

Sunt curioasa ce credeti despre asta:O

Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
anamaria2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:38, 28 Aprilie 2008
parerea mea personala.....ea are dreptate, bunurile obtinute in timpul casatorieie revin 1/2 ei ca urmare a incetarii casatoriei, bunurile ramase deci 1/2 si bunurile care vor fi dovedite de rudele lui ca fiind proprii vin la masa succesorala dupa cota fiecaruia.
banii lui bun proprieu nu trebuiau impartiti cu sotia in caz de divort....dar fiind succesiune vin la masa succesorala. iar in ce priveste pretential fam la banii d/nei....ei nu au nici un drept.....nu e succesiunea ei si mostenitor nu e sotul.....nesupravietuitor....:-/
Sunt bunuri proprii ale decedatului, in afara de un drept de mostenire nu are niciun alt drept.
Daca cealalta parte demonstreaza de unde provin banii.
Conturile sunt insa, bunuri comune... deci...
Teoretic, trebuie impartite si apoi stabilita masa succesorala.

Oricum, nu ne putem pronunta din cateva randuri...
Mi se pare urat sa facem publice nume etc. Asa cum spunea si cineva pe aici, Un caz e un caz, indiferent de numele partilor.
Despre ce bani incasati e vorba? Habar n-avem ca sa facem vreo ipoteza, sa construim ceva...
Din punct de vedere strict legal ea mosteneste ca sotie supravietuitoare 1/3 din masa succesorala.
1/2 par a fi bunuri proprii, deci ar fi 5/6, deci mai mult de 2/3.

Problema ar fi alta, de natura sufleteasca.
Imi pare rau cand aud asemenea lucruri, la asa putin timp de cand a disparut, mai ales, ca l-am apreciat atat de mult.:(
De unde sunt bunuri proprii 1/2, caci familia lui pare sa conteste asta, deci va fi un partaj intre mostenitorii din partea lui si sotie in urma caruia cine stie cat va ramane ca bun propriu al ei din sumele alea.
Caci ea recunostea ca nu a castigat multi bani in perioada casatoriei...

Apoi, de unde apare 1/3? Ca eu stiam ca e 1/4 cota sotului supravietuitor...
AVLIL a scris:

De unde sunt bunuri proprii 1/2, caci familia lui pare sa conteste asta, deci va fi un partaj intre mostenitorii din partea lui si sotie in urma caruia cine stie cat va ramane ca bun propriu al ei din sumele alea.
Caci ea recunostea ca nu a castigat multi bani in perioada casatoriei...

Apoi, de unde apare 1/3? Ca eu stiam ca e 1/4 cota sotului supravietuitor...


Cu privire la cota de 1/2, mi-am exprimat o parere personala. Ma gandeam ca sunt bunuri comune, fiind dobandite in timpul casatoriei.
1/4 e cota in concurs cu descendentii...:P

Alte discuții în legătură

Partajul economiilor facute lusco lusco Buna seara. Sunt pe cale sa divortez si as dori sa stiu daca sotia mea ar putea emite pretentii la economiile ce le-am facut pe numele meu, din salariul, fara ... (vezi toată discuția)
Venituri partajabile ioanamir ioanamir Buna ziua. 1. In cazul unui divort veniturile provenite din salarii si veniturile provenite din contracte de prestari servicii intra in masa ... (vezi toată discuția)