avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz din presa Succesiune Adrian Pintea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz din presa Succesiune Adrian Pintea


Sumele de bani pe care decedatul, le-a castigat in timpul vietii sunt in mijlocul scandalului iscat intre sotia sa,si rudele acestuia
Unul din punctele asupra carora sotia, pe de o parte, si rudele lui de cujus, de cealalta parte, nu se inteleg sunt banii. Mai exact, cum trebuie impartiti.

Potrivit actelor depuse la dosarul de succesiune, in momentul decesului, acesta avea deschise trei conturi bancare, In total, un pic mai mult de 23.000 de euro, la cursul zilei. Sotia considera ca i se cuvin aproape doua treimi din aceasta suma, banii fiind castigati de actor in timpul casatoriei.

Tatal si sora vor toata suma
In schimb, tatal si sora au cerut intreaga suma, pe motiv ca provin din exercitarea meseriei si astfel reprezinta un bun propriu , ce nu trebuie impartit cu sotia. Rudele mai cer si jumatate din banii aflati in conturile sotiei, intrucat ar fi fost obtinuti in timpul casatoriei cu Adrian.

In plus, tatal si sora artistului cer instantei sa o oblige pe sotie de a returna banii pe care i-a incasat deja, intrucat nu-i apartin

Sunt curioasa ce credeti despre asta:O

Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
anamaria2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:38, 28 Aprilie 2008
AVLIL a scris:

=D>
Nu crezi ca nu are relevanta cu ce anume a contribuit sotul in casa, daca erau brute sau nete, importante erau sumele in sine?
Exemplu: avocat care nu plateste ultimii 6 ani contributii... ca i s-au pierdut niste acte etc., nu conteaza... Tot ce incaseaza pune in casa... atunci toate veniturile din onorarii sunt contributie la bunurile comune, nu?
In plus, conform legii fiscale, veniturile nete sunt cele la care se plateste impozit... dar omul nu contribuie si cu impozitul (in caz ca-l plateste) la bunurile comune, nu?
In consecinta, asa cred si eu, ca nu conteaza sumele ca sunt din aia sau aialalta, se calculeaza referitor la situatia de fapt existenta... indiferent cum se numesc veniturile alea...

Avli, exemplul nu e prea bine ales. Conteaza daca sumele sunt din aia (evaziune fiscala) sau din aialalta (orice venituri licite).
Ce evaziune fiscala? Conform ce art. din ce lege daca eu intarzii plata taxelor sunt evazionist? :O
Cu ce conteaza?
Daca eu nu platesc taxe si contrinui cu 3 lei, sotul plateste si contribuie cu 1 leu... cu ce influienteaza neplata taxelor mele cotele de stabilit la divort?

Pentru neplata taxelor la timp platesti doar penalitati... nici macar nu e contraventie... :( Iar veniturile sunt di avocatura exercitata legal, deci sunt venituri foarte licite... ;)
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul economiilor facute lusco lusco Buna seara. Sunt pe cale sa divortez si as dori sa stiu daca sotia mea ar putea emite pretentii la economiile ce le-am facut pe numele meu, din salariul, fara ... (vezi toată discuția)
Venituri partajabile ioanamir ioanamir Buna ziua. 1. In cazul unui divort veniturile provenite din salarii si veniturile provenite din contracte de prestari servicii intra in masa ... (vezi toată discuția)