avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Raspuns plangere impotriva rezolutei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Raspuns plangere impotriva rezolutei

Am facut plangere impotriva unei rezolutii.

As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este de 20 de zile, e posibil sa nu fiu informat pentru a nu ma adresa in timp util instantei?

In principiu, am o plangere penala si impotriva prim procurului, context in care am mentionat ca avand in vedere conflictul existent, consider ca este de datoria acestuia sa isi decline competenta, dar nu am primit efectiv nici un fel raspuns timp de 30 de zile (cel putin postasul nu stie).
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:33, 2 Februarie 2011
Ar trebui sa mergeti la arhiva penala si sa va interesati.
Daca primul procuror nu a raspuns in termenul legal de 20 de zile,trebuia in interiorul acestui termen sa adresati plamgerea instantei competente.
Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului

(1) Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
Art. 2781: Plangerea in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata

(1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau a ordonantei ori, dupa caz, a rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, date de procuror, persoana vatamata, precum si orice alte persoane ale caror interese legitime sunt vatamate pot face plangere, in termen de 20 de zile de la data comunicarii de catre procuror a modului de rezolvare, potrivit art. 277 si 278, la judecatorul de la instanta careia i-ar reveni, potrivit legii, competenta sa judece cauza in prima instanta. Plangerea poate fi facuta si impotriva dispozitiei de netrimitere in judecata cuprinse in rechizitoriu.

(2) In cazul in care prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel, procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori procurorul ierarhic superior nu a solutionat plangerea in termenul prevazut in art. 277, termenul prevazut in alin. 1 curge de la data expirarii termenului initial de 20 de zile.

Iata deci ca legate avem un termen de 40 de zile.Din punctul meu de vedere sunteti in termen si puteti sa va adresati inca instantei
Va multumesc pentru raspuns doamna av. "ladyblue71".
Tinand cont ca am facut plangere ptr abuz impotriva prim procurorului si a prim procurorului adjunct intr+un alt dosar fabricat, e corect ca acestia sa se mai pronunte in vreo cauza penala ?
Dosarul la care nu am primit raspuns e pentru marturii mincinoase date in primul dosar.
Care sunt solutiile date in acele plangeri ?

Alte discuții în legătură

Codul penal dynsky dynsky conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii . dupa ce ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie alex_alexa alex_alexa buna ziua!am depus o contestatie la prim procuror impotriva rezolutiei data de catre procurorul de caz,va rog respectuos sa imi spuneti in cat timp legal de la ... (vezi toată discuția)