avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Raspuns plangere impotriva rezolutei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Raspuns plangere impotriva rezolutei

Am facut plangere impotriva unei rezolutii.

As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este de 20 de zile, e posibil sa nu fiu informat pentru a nu ma adresa in timp util instantei?

In principiu, am o plangere penala si impotriva prim procurului, context in care am mentionat ca avand in vedere conflictul existent, consider ca este de datoria acestuia sa isi decline competenta, dar nu am primit efectiv nici un fel raspuns timp de 30 de zile (cel putin postasul nu stie).
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:33, 2 Februarie 2011
Buna ziua,

Cred ca problema e foarte simpla, avand in vedere interpretarea data art. 278 si 278 indice 1 din codul de procedura penala de ICCJ, cat si practica judiciara in materie, in sensul in care, in ipoteza in care primul procuror caruia v-ati adresat cu plangerea in temeiul art 278 cpp nu v-a raspuns in termenul legal de 20 zile, sunteti dator a introduce plangerea - in temeiul art. 278 indice 1 cpp, la instanta competenta cel mai tarziu in cea de-a 40-a zi, calculata de la data introducerii plangerii impotriva rezolutiei sau ordonantei procurorului, pentru a fi in termen.
r.gabi a scris:

Care sunt solutiile date in acele plangeri ?



In instanta romana putem sa ne asteptam la ateceva decat NUP?
Stii vreun caz in care fara a exista interese politice majore sa se inceapa urmarirea penala impotriva unui prim procuror nu procuror de rand?
justlegal a scris:

r.gabi a scris:

Care sunt solutiile date in acele plangeri ?



In instanta romana putem sa ne asteptam la ateceva decat NUP?
Stii vreun caz in care fara a exista interese politice majore sa se inceapa urmarirea penala impotriva unui prim procuror nu procuror de rand?



Pe langa cele afirmate cu competenta de doamna av. "ladyblue71",aveti si posibilitatea formularii unei sesizari impotriva procurorului la CSM-Sectia procurori,dar dvs.stiti cel mai bine daca aceasta va fi in interesul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
justdeals, utilizator
In sfarsit, dupa 35 de zile am primit raspunsul mult asteptat.
La CSM sunt tot de ai lor, am inteles ca nu se rezolva nimic.
Un avocat mi-a spus ca mai degraba exista sanse sa rezolvi in instanta respingerea unei rezolutii date de un procuror decat sa speri ca CSM-ul va sanctiona disciplinar un procuror.
Incercati si aceasta cale legala,fara a idei preconcepute,pentru ca si ea trebuie urmata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal dynsky dynsky conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii . dupa ce ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie alex_alexa alex_alexa buna ziua!am depus o contestatie la prim procuror impotriva rezolutiei data de catre procurorul de caz,va rog respectuos sa imi spuneti in cat timp legal de la ... (vezi toată discuția)