avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot sa reintru in posesia permisului?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot sa reintru in posesia permisului?

Buna seara tuturor.Am nevoie de parerea unui jurist pentru o pb.legata de o infr.la OUG 195/2002. In cursul anului 2010,am fost judecat pt cond sub infl.alcoolului de 1,00 la mie ( dupa a2a proba ),am fost condamnat la 2 luni cu suspendare.Term. a fost in dec,iar eu am ridicat Hot.in Ianuarie. Nu am primit pina acum nimic scris din care sa rezulte ca mi s-a anulat permisul.Acesta mi-a fost retinut in vederea suspendarii.(asta dupa 13 ani de condus ).I n ce conditii pot sa reintru in posesia perm.,cind,si ce demersuri tb sa fac?Intreb toate astea pt vreau sa-mi cumpar si masina si nu stiu daca sa fac pasul,pt ca deocamdata sunt " PEDESTRU ".
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:34, 29 Ianuarie 2011
in termen de 1 an de la raminerea definitiva a hotaririi de condamnare la pedeapsa de 2 luni cu suspendare puteti trece examenul ptr un nou permis. daca nu faceti recurs, veti putea da examen anul viitor in ianuarie / februarie.
Adica sa inteleg ca nu pot face nimic pentru ca sa mi se scurteze aceasta perioada cu mai mult de 1 luna? Nu se poate face absolut nimic in acest sens? Nu se poate face scris nimic catre IPJ prin care sa se solicite acest lucru?Miine ma duc in tirg sa vad o masina si poate ca o si cumpar.Dar oare ce o sa fac cu ea,daca nu am permis?
Avocatii din oficiu la procesele penale sunt platiti?
Termenul de un an este unul legal si nu poate fi modificat de nimeni. Nu aveti de ales, data viitoare nu mai conduceti masina dupa ce ati baut

luati si partea buna- la anul masinile vor fi mai ieftine.
Mircic a scris:

Avocatii din oficiu la procesele penale sunt platiti?


In urma solutionarii cauzei ati fost obligat si la plata cheltuielilor judiciare.....o parte din aceste cheltuieli reprezinta onorariul avocatului din oficiu.

Alte discuții în legătură

Cand are drept sa faca sc de soferi daca a fost condamnat ContSters104037 ContSters104037 a condus baut ,fara permis de cond. o masina furata in 2004 in 2005 luna mai a fost condamnat la 3,6 ani cu suspendare cand are voie daca are sa faca sc de ... (vezi toată discuția)
A fost prins baut la volan, poate sa recupereze permisul mai repede? sparco sparco Buna ziua, Postez aceasta intrebare in numele unui prieten. Intr-o seara din septembrie a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool la volan - masina in parcare, pornita, procedura, consecinte florian21 florian21 salut...venind intr-o dimineata de la discoteca baut,ma sunat prietena mea sa-i pornesc masina sa se incalzeasca motorul ca trebuia sa plece la tara,masina era ... (vezi toată discuția)