avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal alcool la volan - masina in parcare, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal alcool la volan - masina in parcare, pornita, procedura, consecinte

salut...venind intr-o dimineata de la discoteca baut,ma sunat prietena mea sa-i pornesc masina sa se incalzeasca motorul ca trebuia sa plece la tara,masina era in parcarea blocului....aflandu-ma in masina a sosit un echipaj al politiei care mi-au cerut sa ma legitimez...m-am legitimat dupa care m-au pus sa suflu in fiola...la fiola am dat 0,77 apoi m-au dus la spital pt probe de sange.mi-a fost intocmit dosar penal si sustinerea permisului auto!am si 8 martori....CE POT FACE IN ACSEST CAZ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: valentin_matei2003 , utilizator 15:00, 25 Martie 2013
Contestati masura retinerii permisului. Infractiunea se produce cand conduceti, nu in stationare, la volanul autoturismului.
Din cunostintele mele pot sa spun ca daca o persoana se afla la volan fara sa fie pornit auto dar sa aibe cheile in contact si este sub influenta alcolului se sanctioneaza conform legi ..exista un articol ...dar la dv este mai grav ca auto era si pornit ,un avocet va spune exact ce trebuie sa faceti si ce va asteapta ,in cel mai rau caz dar sper sa scapati in sange va iesi undeva la 1,05 deci e fapta penala si duce la anularea permisului si o condamnare 100 la suta cu suspendare ,dar parerea mea puteti loa un NUP pentru ca nici macar nu ati miscat masina mai ales ca aveti si martori asta inseamna sa va dea permisul dar partea nasoala ca stati fara permis tot timpul cercetari penale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un avocat din localitatea rm sarat sau buzau care sa ma reprezinte in instanta vionel vionel Subiect: am fost oprit in trafic de doi agenti ai politiei rurale BOLDU din jud. BUZAU si acuzat pe nedrept ca am consumat bauturi alcoolice ION ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit in trafic de doi agenti ai politiei rurale boldu din jud. buzau si acuzat pe nedrept ca am consumat bauturi alcoolice vionel vionel ION GEORGE-CRISTIAN Dovada de retinere a permisului de conducere auto seria DDA nr.137158 mi-a fost eliberata in baza procesului verbal de contraventie nr ... (vezi toată discuția)
Recurs alcool la volan ionescuandreea ionescuandreea este posibi sa se dea sentinta unui proces si mai precis in cazul meu condamnare fara ase preciza odata cu sentinta motivatia cu care a castigat partea ... (vezi toată discuția)