avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Obligatie inregistrare autoturism la taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Obligatie inregistrare autoturism la taxe si impozite

Buna ziua,

am urmatoarea nelamurire: eu ca PJ am achizitionat un autoturism din import, l-am adus in tara si nu l-am declarat la directia de taxe si impozite imediat (stiam ca in termen de 30 zile, am obligatia); dupa 7 zile de la achiztie, am vandut autoturismul unei PF care l-a inregistrat la directia de taxe si impozite pe numele sau;
Acum acesta persoana, la inmatricularea in RO a masinii respective se loveste de cei de la Finante care nu vor sa-mi elibereze certificat fiscal mie, pt ca nu am declarat imediat autoturismul, chiar daca l-am avut in "proprietate"doar 7 zile.
Dati-mi o mana de ajutor va rog, un text de lege cu care sa le dau in cap.

Multumesc!

Cu stima!
Mihai
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 16:22, 28 Ianuarie 2011
Cu parere de rau nu exista un asemenea text de lege ! Proprietatea, chiar si de o zi, asupra unui mijloc de transport trebuieste declarata.....Vezi Legea nr.571/2003 a Codului fiscal, actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)
Vânzare succesiva auto hpuiu hpuiu Bună ziua, Am următoarea situație: 1. Închei un contract de Leasing pe PJ pentru un autoturism 2. La finalizarea contractului, cedez prin novatie ... (vezi toată discuția)
Cod rutier Apostoaemihai Apostoaemihai Fica mea lucreaza in Italia,a trimis masina proprietate personala in Romania pe o platforma,dupa care urmeaza sa vina si ea.Masina este inmatriculata in ... (vezi toată discuția)