Buna ziua tutoror,
am incercat sa aflu unde in Bucuresti primesc acest formular UE pentru confirmarea divortului in Romania. Stiti daca exista deja acest formular international? Nici de la Tribunal Bucuresti nici de la judecatorie sectorului 3 nu am primit un raspuns.
20031127
ANEXA I
CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ [1]
1. Statul membru de origine
2. Instanța judecătorească sau autoritatea care eliberează certificatul
2.1. Denumirea
2.2. Adresa
2.3. Telefon/Fax/Adresa electronică
3. Căsătoria
3.1. Soția
3.1.1. Numele și prenumele
3.1.2. Adresa
3.1.3. Țara și locul nașterii
3.1.4. Data nașterii
3.2. Soțul
3.2.1. Numele și prenumele
3.2.2. Adresa
3.2.3. Țara și locul nașterii
3.2.4. Data nașterii
3.3. Țara, locul (în cazul în care această informație este disponibilă) și data căsătoriei
3.3.1. Țara căsătoriei
3.3.2. Locul căsătoriei (în cazul în care această informație este disponibilă)
3.3.3. Data căsătoriei
4. Instanța care a pronunțat hotărârea
4.1. Denumirea instanței
4.2. Situarea instanței
5. Hotărârea
5.1. Data
5.2. Numărul de referință
5.3. Tipul hotărârii
5.3.1. Divorț
5.3.2. Anulare a căsătoriei
5.3.3. Separare de drept
5.4. Hotărârea a fost pronunțată în lipsă?
5.4.1. Nu
5.4.2. Da [2]
6. Numele părților care au beneficiat de asistența judiciară
7. Hotărârea poate fi supusă căilor de atac în conformitate cu legislația statului membru de origine?
7.1. Nu
7.2. Da
8. Data la care produce efecte juridice în statul membru în care s-a pronunțat hotărârea
8.1. Divorț
8.2. Separare de drept
Întocmit la …, data …
Semnătura și/sau ștampila
[1] Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000.
[2] Trebuie anexate documentele menționate la articolul 37 alineatul (2).
si eu caut un asemenea certificat si nimeni nu mi-a putut spune de unde pot sa-l obtin.poate ma ajutati dvs.anul trecut am divortat iar acu ne-am inpacat si vrem sa ne recasatorim.Sunt in germania iar doamna de la primarie mi-a spus ca imi trebuie neaparat acel certificat.va rog daca cineva imi poate spune unde anume trebuie mers in romania si daca se elibereaza personal.multumesc.
Revin cu amanunte despre "CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ " in ajutorul celor interesati.Am descoperit un excelent avocat din toate punctele de vedere care ii poate ajuta pe doritori sa obtina legal si usor acest document. Numele dumnealui este Zgripcea Ion este din Petrosani Jud.Hunedoara si indiferent de localitatea de unde aveti nevoie de acest document va poate ajuta.Spun asta din proprie experienta. Nr.dumnealui de telefon este: 0722246699 Ii multumesc si pe aceasta cale si mi-as dori ca toti avocatii sa fie atat de comunicativi si pe intelesul tuturor dar mai ales sa nu ne ia pielea de pe noi.