avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omul nepotrivit la locul si momentul potrivit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omul nepotrivit la locul si momentul potrivit

Buna ziua,

Sunt chemat la politie pentru o reclamatie.Mi se cere sa dau declaratie scrisa pentru faptele din reclamatie.Nu mi se citeste toata reclamatia, ci doar un pasaj in care reclamantul spune ca sunt invinuit.Exista declaratia a 2 matori.Nu mi se spune cine sunt, nu mi se spune nici ce au declarat.Ce pot face pentru a citi si eu detaliat plangerea si declaratia marorilor.Nu pot da cu "subsemnatul", doar pentru ca eram omul nepotrivit la locul si momentul potrivit.Sunt nevinovat si vreau sa imi demonsterz nevinovatia, dar nu stiu care sunt pasii de urmat in cazul unei reclamatii la politie.Am fost mustrat cu "avertisment", dar eu vreau sa merg mai departe sa demonsterz ca sunt acuzat pe nedrept.Pot acuza marorii de marturie mincinoasa?daca da in ce conditii.Vreau sa merg pana la proba cu detectorul de minciuni, pentru a-mi dovedi nevinovatia, dar nu stiu cum sa ajung pana acolo.
Va rog ajutati-ma, nu pot ramane un vinovat nevinovat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:25, 31 Ianuarie 2011
sfaturile noastre nu vor fi suficiente si nici nu va vor ajuta prea mult. angajati un avocat care sa incerce analiza dosarului.

pe de alta parte nu inteleg ce este cu avertismentul - s-a emis un proces verbal contraventional sau in ce baza ati primit avertismentul? ati primit rezolutie de NUP?

va rog sa mai detaliati.
Da, s-a emis un proces verbal contraventional cu avertisment.Eu am declarat in procesul-verbal ca acuzatiile sunt false.Ma intereseaza intregul continut al planegrii si declaratia martorilor pentru a putea demonsta ca sunt minciuni.
Si eu sunt de parere ca ar trebui sa va angajati un avocat care sa stie sa ridice probleme.
Din punct de vedere procedural aveti dreptul de a da sau nu declaratie.
Politia nu e obligata sa va arate plangerea.
obligatia organului de cercetare penala ( in faza asta cercetare prealabila) este datoare sa prezinte intreaga reclamatie si probele, faptuitoarei. i se va cere apoi sa arate tot ce stie si sa declare in scris tot ce cunoaste despre invinuirea ce i se aduce.....restul e poveste
Scrie undeva in cod ca organul are obligatia de a-i prezenta plangerea?
Nu scrie.
Mai trebuia sa scrieti ca organul este obligat si o sfatuiasca ce sa declarare...si atingeati apogeul...apararii...

De aceea ii ziceam ca are nevoie de un avocat care sa stie cum sa procedeze.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ref. reclamatie politie utilinro utilinro Cand se reclama o persoana (in scris) la politie pentru amenintare verbala cu moartea (fata de martori) 1. i se arata persoanei reclamate cele submise ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sammy44 sammy44 Mi s-a facut o plangere penala de catre fostul socru de tentativa de omor asupra fiului sau . Mentionez ca desi am divortat , locuim inca impreuna deoarece ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)