avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ref. reclamatie politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ref. reclamatie politie

Cand se reclama o persoana (in scris) la politie pentru amenintare verbala cu moartea (fata de martori)

1. i se arata persoanei reclamate cele submise impotriva ei?
2. i se ia declaratie persoanei reclamate de politist si daca da, poate citi reclamantul declaratia persoanei reclamate
3. poate afla reclamantul detalii despre sanctionarea contraventionala aplicata?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: utilinro , utilizator 18:39, 18 August 2011
amenițarea cu moartea este o infracțiune penală. organul de cercetare penală este obligat să îi arate făptuitorului, plângerea penală formulată împotriva lui și toate probele existente la dosar, ptr ca altfel i-ar încălca dreptul legal la apărare. de soluție ar trebui să vă interesați și deasemenea dacă aveți martori sau alte probe de administrat ptr a dovedi vinovăția celui reclamat, ar trebui să mergeți la poliție și să precizați organului de cercetare că doriți administrarea unor astfel de probe, și să întrebați de mersul cercetărilor, nu așteptați minuni.
Multumesc.
Eu am formulat "plangere" fara sa o calific. Politistul m-a intr. daca vreau sa fac pl. penala si am spus ca deocamdata nu ptca aici stau doar temporar (deci voi pleca din tara) si daca termenul e cand nu-s aici as putea sa pierd cazul. Am primit raspuns ca persoanele (trei) au fost sanctionati contraventional fara alte detalii. Politistul care i-a audiat pe martori spune ca nu are voie sa spuna cum au fost sanctionati si ca eu nu pot vedea ce au declarat si nici ei nu au vazut plangerea mea. Pare ciudat.
Intre timp amenintarile din partea acestor rautati continua. Am aratat plangerea unui avocat dar nu mi-a spus ca avand martor ar trebui totusi sa fac plangere penala.
Cred ca o s fac acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omul nepotrivit la locul si momentul potrivit vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Sunt chemat la politie pentru o reclamatie.Mi se cere sa dau declaratie scrisa pentru faptele din reclamatie.Nu mi se citeste toata reclamatia, ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice ContSters185131 ContSters185131 Buna ziua, care ar fi procedura legala ptr un concubin,care vine si tulbura linistea(a fost dat afara din lociunta proprietarului cu ajutorul politiei),pe ... (vezi toată discuția)
Doresc un model de plangere prim-procurorului pt distrugere ,violare domicili free13driver free13driver in urma plingerii la politie din sept 2008 mi s-a comunicat rezolutia parchetului pe 14 07 2010: neincep urmarii penale a celui care mi-a distus bunurile si ... (vezi toată discuția)