avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca

Am o nelamurire: firma angajatoare acorda spor de vechime doar angajatilor care au vechime in cadrul firmei.Este corect? Imi puteti oferi suportul legislativ care ii permite acordarea sporului de vechime doar angajatilor fildeli?...Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 30 Ianuarie 2011
Buna ziua. Sporul de vechime se acorda toturor salariatilor daca indeplinesc conditiile de vechime.

Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006
(3) Sporurile minime ce se acordă în condiţiile prezentului contract sunt:
d) pentru vechime în muncă, minimum 5% pentru 3 ani vechime şi maximum 25% la o vechime de peste 20 de ani, din salariul de bază;
ramonarav a scris:

...firma angajatoare acorda spor de vechime doar angajatilor care au vechime in cadrul firmei.Este corect? Imi puteti oferi suportul legislativ care ii permite acordarea sporului de vechime doar angajatilor fildeli?...

1. Nu e corect, acela nu mai este spor de vechime este spor de fidelitate si ar trebui sa apara ca atare in CCM la nivel de unitate sau in Regulamentul intern al acesteia.
2. Faceti o sesizare la ITM.
ramonarav a scris:

Am o nelamurire: firma angajatoare acorda spor de vechime doar angajatilor care au vechime in cadrul firmei.Este corect? Imi puteti oferi suportul legislativ care ii permite acordarea sporului de vechime doar angajatilor fildeli?...Va multumesc anticipat.

Care este prevederea ce acorda acest spor? ... poate este denumit altfel ... sporul de vechime se acorda pentru intreaga vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare ContSters128048 ContSters128048 am o nelamurire referitoare la aplicare sporului de vechime. cum se aplica acesta: de ex cand : se aplica la total salariu de baza + alte sporuri ( ... (vezi toată discuția)
Sporuri nelugigi nelugigi As dori sa stiu de ce sporuri si mai ales daca am dreptul la anumite sporuri. Lucrez intr-o banca si am cerut sau mai bine am intrebat contabila daca nu cumva, ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca APOSTU APOSTU Am o firma infiintata din 2001 si ma intereseaza daca lucratorilor nou angajati in firma mea li se ia in considerare si vechimea in munca de la firmele unde au ... (vezi toată discuția)