avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vot in ședință de Consiliu Local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vot in ședință de Consiliu Local

Buna ziua
In ședința de analiza a Consiliului Local, unul dintre consilieri voteaza si impotriva unui proiect. dar votează că se si abtine.
Se poate contesta votul pentru analiza proiectului ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: 1qPaul , utilizator 22:20, 25 Iunie 2016
Orice consilier are un singur vot. Secretarul Consiliului Local asigura numararea voturilor si consemnarea acestora in procesul verbal al sedintei. Secretarul contrasemneaza procesul verbal al sedintei semnat de presedintele de sedinta dupa ce este aprobat prin votul majoritatii in urmatoarea sedinta. Consilierii pot face obiectiuni si solicita completari cu privire la continutul procesului verbal.
Consiliul local are si un Regulament al sau. Este interesat de citit ce prevede acest regulament cu privire la procedura de vot.
Situatia descrisa de dvs. suna cam asa: sunt 15 consilieri prezenti dar la numaratoare au iesit 16 voturi in cazul respectivul proiect de hotarare :D
Acum analizand la rece nu stiu daca votul respectivului (negativ sau abtinere) influenteaza rezultatul final: daca era nevoie de 15 voturi sa treaca proiectul si al 15-lea consilier a votat impotriva sau abtinere ele tot 14 voturi "pentru" raman si proiectul pica.
Sa nu uitam ca un alt control de legalitate il exercita Prefectul care poate ataca la instanta de contencios administrativ respectiva hotarare.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare consiliu local Dollar2009 Dollar2009 Am o nedumerire :legea spune ca o hotarare se adopta cu majoritatea consilirilor prezenti cu unele exceptii.Sunt 27 de consilieri prezenti unul pleaca din sala ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica art. 43(6) din legea nr. 215/2001? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR cum se aplica art 44 (6) din legea 215/2001, privind procesul verbal al sedintelor de consiliu local ??? este obligatoriu sa fie prezentat , procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Votul intr-o sedinta de consiliu local butesteanu.florentina butesteanu.florentina Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare. Intr-o sedinta de consiliu local s-a votat , din 11 consilieri 5 pentru, 4 impotriva si 2 abtineri. Imi ... (vezi toată discuția)