avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Votul intr-o sedinta de consiliu local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Votul intr-o sedinta de consiliu local

Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare. Intr-o sedinta de consiliu local s-a votat , din 11 consilieri 5 pentru, 4 impotriva si 2 abtineri. Imi puteti spune daca ce a fost pe ordinea de zi a trecut sau nu. Sau intr-o alta sedinta din11 consilieri 6 au votat pentru,4 impotriva si 3 s-au abtinut, a trecut ce era pe ordinea de zi sau nu? Va rog sa imi spuneti cum se voteaza corect. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:33, 2 Noiembrie 2010
Depinde ce proiecte au fost. Exista proiecte care se pot adopta cu 1/2 + 1 din nr. consilierilor in functie, altele cu 1/2 + 1 din numarul consilierilor prezenti si altele care se adopta doar cu cvorum de 2/3 din consilieri.
Nu stiu ce anume obiect a avut proiectul de hotarare, dar pe cele 2 exemple date de d-voastra nu era intrunit cvorumul si teoretic ar trebui sa fie respinse proiectele de hotarare.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
Cred ca s-a referit la faptul ca, adunand abtinerile cu voturile "impotriva" suma este mai mare decat numarul voturilor "pentru". Dar votul se raporteaza la "pentru" si "impotriva", considerandu-se cvorumul intrunit/lipsa si hotarari care cer majoritatea simpla.
... dar pe acesta nu-l inteleg matematic: din11 consilieri 6 au votat pentru,4 impotriva si 3 s-au abtinut
Abtinerile se contabilizeaza la voturi impotriva.
Aveti dreptate, au fost 12. Ulterior unul dintre ei a afirmat si a dat o declaratie pe proprie raspundere ca a votat pentru. Se ia in considerare? Va multumesc!
6+4+3=12

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare consiliu local Dollar2009 Dollar2009 Am o nedumerire :legea spune ca o hotarare se adopta cu majoritatea consilirilor prezenti cu unele exceptii.Sunt 27 de consilieri prezenti unul pleaca din sala ... (vezi toată discuția)
Cvorum consiliu local TR2013 TR2013 Care este cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor consiliului local, în cazul în care un consilier local decedează şi un grup de consilieri ... (vezi toată discuția)
Majoritate simpla ContSters30587 ContSters30587 Salutare tuturor. Va supun atentiei urmatoarea problema la care eu deja am auzit 2 pareri. Avem 25 persoane care voteaza. 10 pentru, 5 impotriva si 10 ... (vezi toată discuția)