avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog un sfat pentru o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog un sfat pentru o mostenire

Bunici mei au avut doua fete, una dintre ele (mama mea) a locuit cu ei de cand ma stiu (fiind divortata de tatal meu) iar eu si fratele meu am crescut cu ei in aceasi casa, cea lalta fica a lor s-a casatorit in anul 1960 si s-a mutat cu sotul ei.
In anul 1990 bunci mei au decedat, nelasand pe numele nici unei fete casa, am omis sa va spun ca bunici mei nu aveau nici un fel de venit decat prin munca lor fizica prestata la CAP , alocatia si pensia noastra primita in urma divortului mamei mele au construit casa cu pricina cum , frate si mama mea am locuit in continuare acolo. In 1993 fratele meu s-a casatorit, tatal nostru i-a dat o casa sa o demoleze si sa o mute in alta parte ceea ce a si facut. Acum incepe dilema mea. In 1998 sora mamei mele a decedat, la cativa ani si sotul ei, apoi fica lor care a fost divortata si a avut doi copii. In 2001 mama mea a decedat in urma unei comotii cerebrale eu am ramas incontinuare in aceasi casa m-am casatorit am doi copi, am facut multe inbunatatiri pana acum, intrebarile mele ar fi:
1. Daca fratele meu mai are vre un drept daca dupa atati-a ani nu si-a aratat intentia pana acum?
2. Daca nepotii mei, (copii verisoarei mele) mai au drept de mostenire desi nici ei nu zic nimic?
3. ce proceduri trebuie sa urmez pentru a trece casa pe numele meu?
Va multumesc aticipatat
Cel mai recent răspuns: ContSters189760 , utilizator 16:23, 29 Ianuarie 2011
In cazul in care nu exista niciun certificat de mostenitor trebuie facuta succesiunea dupa bunici si bunurile impartite la toti mostenitori. Sunt 2 posibilitati:
- succesiune la notar cu toti mostenitori: veri,nepoti,frati etc
- unul din mostenitori sa va dea in judecata si in instanta sa spuna ca renunta toti in favoarea dumneavostra solutia mai ieftina
Multumesc!
Avand in vedere ca veri nu mai am, dect cei doi copii ai verisoarei mele (deci nepoti) si respectiv fratele meu. Bine si atunci munca mea, a fratelui si mamei mele trebuie sa-o impartim cu ceilalti nepoti care nu au participat cu nimic la constructie, locuind in alta parte?. Hai ca fratele mai zic, desi undeva intr-o lege cred ca spune ca daca dupa 5 ani de la decesul propietarilor nu revendica mostenirea imi revine mie de drept, ceva de genul asta, ce ziceti?...Am putere (financiara vorbesc) sa o demolez si fac alta pe acelasi teren ce dreptuti mai au?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - 20 de nepoti petru3 petru3 Buna ziua, Va rog sa imi explicati cum voi putea intra in posesia unui loc de casa care a fost al bunicii mele si cat de costisitoare va fi toata ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)