avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie Mincinoasa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie Mincinoasa?

Speta:

Daca partea vatamata isi schimba declaratia dupa terminarea procesului incercand redeschiderea, se considera marturie mincinoasa?

(De exemplu, partea vatamata nu se astepta ca instanta sa-l condamne la inchisoare pe asa zisul infractor. Si incerca acum sa "dreaga" situatia schimband un singur detaliu foarte important pentru a redeschide dosarul, si motivand ca i-a fost frica initial sa recunoasca acel detaliu.)
Cel mai recent răspuns: Biani , utilizator 20:15, 28 Iulie 2008
Din ce spuneti este marturie mincinoasa.
se poate retine infractiunea de marturie mincinoasa
Bun, este marturie mincinoasa, care se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda din cate stiu.
Daca persoana in cauza are cazierul curat, exista varianta sa scape fara inchisoare? (de exemplu sa primeasca un an cu suspendare sau ceva de genul acesta).
Se poate in vreun fel sa se evite acuzarea de marturie mincinoasa?

Nu poate fi vorba despre marturie mincinoasa.
Raportat la calitatea pe care o are partea vatamata in procesul penal, in speta prezentata se poate vorbi despre infractiunea de fals in declaratii si (eventual) denuntare calomnioasa (dicutabil..cu denuntarea...din punctul meu de vedere).
Nici eu nu cred ca fapta se poate incadra la marturie mincinoasa.

Alte discuții în legătură

Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Autor necunoscut...sau autor banuit ? gigelas gigelas Buna seara, O procuroare,a facut o plangere penala - CU AUTOR NECUNOSCUT - sustinand ca a fost amenintata printr-o scrisoare. Totodata,in cuprinsul ... (vezi toată discuția)