avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat lui.Mentionez ca in urma batailor am plecat din domiciliu comun insa copilul nu am putut sa-l iau cu mine fiindca ca a recurs la forta fizica.M-am mutat in chirie cu un bun prieten si instanta a motivat ca ,copilul are mai bune conditii la tata si ar avea o trauma schimbandu-i mediul in care a crescut,ca nu s-ar putea acomoda cu barbatul cu care eu locuiesc.M-a surprins decizia Instantei tinand cont de tinuta mea morala,locul meu de munca -invatamant.Pe tot parcursul procesului am incercat pe toate caile sa iau legatura cu copilul insa nu mi-a fost permis de fostul si invatatoarea de la scoala unde e inscris copilul. Vreau sa deschid proces de reincredintare,ce sanse am si cum sa ma pregatesc pt.proces?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:59, 8 Februarie 2011
Hotararea de divort este irevocabila?
Daca da, de cand?
Ati uzat de caile de atac apel si recurs?
Reveniti cu detalii pentru a primi un raspuns complet.
Este irevocabila din iulie 2010.M-am lasat in baza avocatului si a trecut termenul de a ataca hotararea .Acum sunt recasatorita si am un copil din actuala casatorie.In septembrie2010 am rugat-o pe avocata sa ma ajute sa cer reincredintare,program de vizita.Av. mi-a spus ca cele doua actiuni nu pot fi intentate odata pt ca se exclud.Problema este ca din sept. imi tine toate actele si eu am aflt acum ca nu a inregistrat nici o cerere.Vreau sa deschid singura actiunile si va intreb pot cere si vizita minor si reincredintare? Pot folosi ca probe impotriva fostului sot fotografii cu martora lui din procesul de divort (foto. sunt facute cand abia incepuse procesul de divort si stiu ca erau amanti).El m-a acuzat in timpul procesului de divort de impralitate pt. ca locuiesc cu un barbat. Acum acel barbat e sotul meu cu care am un copil. Am sanse sa-mi recastig copilul?
Aveti 2 probleme pana acum:
1.-nedeclararea caii de atac impotriva hotararii reprezinta in sensul legii o achiesare -o acceptare cu privire la solutia pronuntata si
2.-din luna iulie pana acum nu ati solicitat stabilirea unui program de vizita al minorului astfel ca practic la acest moment, dovada esentiala a legaturii dvs. cu minorul e practic nula, pentru ca atunci cand unul din parinti interzice celuilalt vizitarea minorului , celalalt parinte are posibilitatea sa se adreseze instantei pentru stabilirea unui program.
Asa ca din punctul meu de vedere la acest moment ar trebui promovata mai intai o actiune privind legaturi personale cu minorul si abia dupa cel putin 6 luni o actiune de reincredintare.
Actiunea de reincredintare poate fi admisa in situatia in care dovediti ca imprejurarile avute de instanta la luarea masurii de incredintare s-au schimbat.
Puteti folosi acele fotografii pe care le aveti insa nu sunt suficiente pentru obtinerea reincredintarii, altul trebuie sa fie punctul forte al procesului dvs.
Nu am datele problemei in ansamblu ca sa-mi pot forma o opinie, insa din cele pe care le-ati aratat nu va simplu deloc.
In privinta avocatului, solicitati actele si angajati alt avocat.:luck:

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc de indrumari. Eu am facut tot ce a fost omenesc posibil sa tin legatura cu copilul.Am apelat la serviciul de Protectie a copilului,am facut sesizari la sectia de politie impotriva iubitei fostului si a mamei acestuia fiindca am fost agresata verbal si fizic la scoala unde mergeam sa-mi vad copilul, fostul m-a lovit in abdomen cand eram insarcinata in 37 saptamani si i-am facut plangere penala(de teama m-am mutat in alt oras). Impotriva fostului mai am o plangere de cand a schimbat yala de la usa apartamentului bun comun.Ce as putea sa fac pt. a obtine reincredintarea copilului? Referitor la conditii eu stau cu chirie fiindca avocata mea nici partajul nu l-a promovat.Poate fi un impediment faptul ca stau in chirie (ap. e cu 3 cam)?Nu se tine cont de faptul ca apart.in care a ramas el cu copilul e bun comun ?S-a invocat la divort faptul ca el ofera copilului mediul in care a crescut si e mai bine pt. acesta sa ramana acolo insa acea casa e bun comun si dupa partaj mediul nu va mai exista. El are program prelungit la serviciu.copilul sta cu diferite persoane,.Spuneti-mi va rog frumos, pe ce ar trebui sa ma axez pt.a-mi recastiga copilul?
Inteleg demersurile dvs.insa in astfel de situatii se actioneaza " in forta" si nu se lasa asa timpul sa treaca.
Cand spun se actioneaza in forta, atac hotararea, merg pana la ultima cale de atac , apoi daca pierd formulez imediat actiune de vizitare a minorului.
Ma impiedica sa vad copilul, formulez plangere pe art 307 al.2 c.pen.
Apoi , cu partajul la fel..acum iar aveti un hop, pentru ca are copilul si poate sa obtina atribuirea imobilului in natura, pentru ca are un atu-incredintarea minorului.
Iar daca avocatul doarme, il trezesc din adormire si il schimb...ca in astfel de situatii timpul iata a lucrat in defavoarea dvs.
Pentru reincredintare:
-nu este un impediment faptul ca locuiti cu chirie,
-trebuie sa aduceti probe clare, solide cu privire la schimbarea situatiei avute de instanta la luarea masurii incredintarii minorului, adica trebuie probat inversul situatiei retinute de instanta ori o astfel de aparare presupune ansamblarea unui puzzle din probele pe care le aveti,
-apoi trebuie vazut, verificat modul in care tatal a inteles sa se ocupe de la incredintare si pana in prezent-corespunzator sau nu ,
-de asemenea trebuie probate conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de catre tata..insa ma repet la capitolul legatura cu copilul..e subreda situatia, de aceea si spuneam ca e bine sa initiati intai actiunea de vizitare a minorului.
Toate aceste le veti putea analiza "la cald "impreuna cu un avocat si astfel discutand in detaliu situatia , in functie de probele concrete pe care le puteti aduce instantei, stabilita si strategia de aparare.:luck:


Alte discuții în legătură

Probleme juridice de familie mrcryss mrcryss buna seara as avea cateva intrebari legate de subiec. am divortat acum 3 ani. in urma casniciei a rezultat un baietel. acum fosta sotie sa recasatorit si ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez pentru ore de vizita ContSters149121 ContSters149121 cum trebuie sa procedez pentru obtinerea custodiei minorului? mai ales ca in ultimile 2 luni nu am mai putut lua legatura cu minorul... (minorul este la ... (vezi toată discuția)