avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat lui.Mentionez ca in urma batailor am plecat din domiciliu comun insa copilul nu am putut sa-l iau cu mine fiindca ca a recurs la forta fizica.M-am mutat in chirie cu un bun prieten si instanta a motivat ca ,copilul are mai bune conditii la tata si ar avea o trauma schimbandu-i mediul in care a crescut,ca nu s-ar putea acomoda cu barbatul cu care eu locuiesc.M-a surprins decizia Instantei tinand cont de tinuta mea morala,locul meu de munca -invatamant.Pe tot parcursul procesului am incercat pe toate caile sa iau legatura cu copilul insa nu mi-a fost permis de fostul si invatatoarea de la scoala unde e inscris copilul. Vreau sa deschid proces de reincredintare,ce sanse am si cum sa ma pregatesc pt.proces?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:59, 8 Februarie 2011
La sfarsitul actiuni se mentioneaza :
-probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratului, ancheta sociala.
Este suficient atat.
Ancheta va fi efectuata la adresa dvs. de domiciliu indicata la inceputul actiunii.
Aceste probe vor fi solicitate ulterior la momentul propunerii de probatorii in dovedirea actiunii formulate.
Nu am avocat si nu stiu cum sa scriu la motivarea cererii.Sa scriu doar ca paratul imi interzice sa am legaturi personale cu copilul,motiv care ma determina sa introduc prezenta actiune?Este suficient atat?
Sau trebuie sa detaliez?(paratul imi interzice sa merg la scoala la copil,nu ma lasa sa stau de vorba cu ea,.....)
O actiune nu poate avea o motivare in fapt doar o singura fraza.
Ea presupune aratarea motivelor care impun stabilirea unui program pe cale judecatoreasca.
Apoi trebuie aratat de ce programul solicitat este unul atat in interesul minorului cat si al dvs., dar si unul echitabil fata de tata.
De ce nu apelati la serviciile unui avocat macar pentru redactarea actiunii?
Chiar nu costa o avere o redactare, mai ales ca o actiune gresit conceputa are un final pe masura...in sensul ca am vazut o gramada de probleme aparute datorita stabilirii unor programe fara date concrete , solicitate gresit si dispuse la fel de gresit..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme juridice de familie mrcryss mrcryss buna seara as avea cateva intrebari legate de subiec. am divortat acum 3 ani. in urma casniciei a rezultat un baietel. acum fosta sotie sa recasatorit si ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez pentru ore de vizita ContSters149121 ContSters149121 cum trebuie sa procedez pentru obtinerea custodiei minorului? mai ales ca in ultimile 2 luni nu am mai putut lua legatura cu minorul... (minorul este la ... (vezi toată discuția)