avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cotract v-c cu uz viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cotract v-c cu uz viager

o persoana transmite dreptul de proprietate pentru un imobil catre alta persoana cu drept de uzufruct viager acum persoana care a cumparat poate vinde imobilul cu pastrarea clauzei de uzufruct viageradica se poate vinde cu acte ? trebuie si semnatura primului proprietar care se bucura de uzufruct viager?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:32, 30 Ianuarie 2011
buna ziua,
nudul proprietar poate sa instraineze dr de proprietate, insa cel ce va cumpara va trebui sa respecte uzufructul vanzatorului initial.
Noul proprietar poate transmite si el dreptul sau de proprietate catre o terta persoana, (proprietarul initial nemaiavnd nicio calitate in aceasta privinta), dar respectand conditiile prevazute in contractul de vanzare-cumparare, respectand clauza uzufructului viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct viager:cui i se poate oferi? tibi12 tibi12 un act de vanzare cumparare intre mine (nepot) si bunic(proprietarul imobilului) cu clauza de intretinere mai presupune impozit? dar acelasi contract cu clauza ... (vezi toată discuția)