avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instigare la otravirea animalalelor de pe strazi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instigare la otravirea animalalelor de pe strazi

Nu stiu daca postez in forumul potrivit dar poate ma ajutati cu niste lamuriri. Exista site-uri romanesti unde autorii publica articole in care indeamna vizitatorii sa otraveasca animalele de pe strazi. Mai exact, in acele articole se specifica si pasii de urmat pentru ca actiunea sa fie eficienta. Vizitatorii acestor site-uri se arata dispusi sa puna planul in aplicare, bucurosi si entuziasmati, unii dintre ei laudandu-se in comentarii de faptul ca in trecut au mai incercat sa otraveasca animalele (caini,pisici) sau au calcat intentionat cu masina caini pe strazi. De asemenea, o parte din comentatorii articolelor sugereaza serios sau in gluma ca ar fi eficient sa se aplice aceleasi metode si tiganilor.
Stiu ca instigarea de acest gen este infractiune dar nu stiu daca se si pedepseste. Am citit fragmentul din codul penal dar nu stiu unde sa incadrez instigarea la cruzimi fata de animale si instigarea la punerea de otrava in locuri unde circula oameni (pericol public, atentat la viata oamenilor).
As vrea sa merg mai departe si sa fac o sesizare la Politie. De asta am nevoie sa cunosc legile si sa stiu daca merita efortul.
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 10:57, 31 Ianuarie 2011
[ link extern ]
aveti si date de contact, puteti sesiza telefonic sau in scris.

animalul este un bun mobil in acceptiunea codului civil....
Prefer sa aflu raspunsuri la intrebarile pe care le-am pus decat sa contactez Politia Animalelor. Am motivele mele.
"animalul este un bun mobil in acceptiunea codului civil...."
Adica?
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
sierra, utilizator
@"criminal_law"
Dupa alte legi si sportivii(fotbalistii) sunt considerati mijloace fixe

Animalele conform legilor europene,trebuie duse in adaposturi speciale si acolo,urmeaza a se lua masurile prevazute de lege,castrare ,incredintare unor persoane ,iar daca nu vor fi luate in custodie ...
Nu este normal ca statul prin autoritatile publice sa se eschiveze de la aplicarea legii,cum nu este normal ca nici semenii nostri sa fie afectati.
Nu inteleg niciodata rautatea gratuita,nu inteleg niciodata atitudinile revansarde in numele unor "idealuri primitive".
Eu consider ca intre un animal care musca din instinct,sa se apare,sa isi apere progeniturile,etc. dar avand drept cauza lipsa de grija a autoritatilor competente si un om care vrea sa "il lichideze",omul este de vina,omul este cel care raspunde cu instinct animalic,altui instinct animalic,pentru ca el,omul,teoretic,(din pacate pentru unii,numai teoretic !),este cel inzestrat cu ratiune
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Instigarea la cruzimi fata de animale sierra sierra Otravirea cainilor madanezi pe strada este cruzime fata de animale si se pedepseste conform legii cu amenda sau inchisoare. Intr-un oras exista o persoana ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Masacrarea animalelor. unde ma adresez impotriva celor violenti cu animalele? RamonaT85 RamonaT85 Buna ziua!! as dori sa va intreb cui trebuie sa ma adresez cu privire la ce se intampla in ultimele zile in Romania?? As dori sa fac o reclamatie vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)