avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instigare la otravirea animalalelor de pe strazi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instigare la otravirea animalalelor de pe strazi

Nu stiu daca postez in forumul potrivit dar poate ma ajutati cu niste lamuriri. Exista site-uri romanesti unde autorii publica articole in care indeamna vizitatorii sa otraveasca animalele de pe strazi. Mai exact, in acele articole se specifica si pasii de urmat pentru ca actiunea sa fie eficienta. Vizitatorii acestor site-uri se arata dispusi sa puna planul in aplicare, bucurosi si entuziasmati, unii dintre ei laudandu-se in comentarii de faptul ca in trecut au mai incercat sa otraveasca animalele (caini,pisici) sau au calcat intentionat cu masina caini pe strazi. De asemenea, o parte din comentatorii articolelor sugereaza serios sau in gluma ca ar fi eficient sa se aplice aceleasi metode si tiganilor.
Stiu ca instigarea de acest gen este infractiune dar nu stiu daca se si pedepseste. Am citit fragmentul din codul penal dar nu stiu unde sa incadrez instigarea la cruzimi fata de animale si instigarea la punerea de otrava in locuri unde circula oameni (pericol public, atentat la viata oamenilor).
As vrea sa merg mai departe si sa fac o sesizare la Politie. De asta am nevoie sa cunosc legile si sa stiu daca merita efortul.
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 10:57, 31 Ianuarie 2011
Respectivii sunt un ONG al unor baieti destepti care au inregistrat in 2009 numele de "Politia Animalelor" la fel cum inregistrasera "Comisariatul pentru Societate Civila". Ei nu sunt autoritate de stat si miros a metoda romaneasca de a scoate bani confuzand populatia cu simbolurile statului. Ma rog, ii puteti sesiza daca vi se par convingatori.

Exista Legea protectiei animalelor 205/2004 actualizata care prevedere infractiunile in domeniu. Omorarea animalelor cu intentie e sanctionata cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala.
eumarian a scris:

Respectivii sunt un ONG al unor baieti destepti care au inregistrat in 2009 numele de "Politia Animalelor" la fel cum inregistrasera "Comisariatul pentru Societate Civila". Ei nu sunt autoritate de stat si miros a metoda romaneasca de a scoate bani confuzand populatia cu simbolurile statului. Ma rog, ii puteti sesiza daca vi se par convingatori.

Exista Legea protectiei animalelor 205/2004 actualizata care prevedere infractiunile in domeniu. Omorarea animalelor cu intentie e sanctionata cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala.


Da, dar una e omorare, adica sa te duci si sa pui otrava pe strada si sa astepti sa moara animalul, alta e sa pui otrava la nimereala si sa pleci, alta e sa le spui cititorilor tai de pe site sa cumpere otrava si s-o puna in carne intr-un anume fel si sa o lase pe strazi, alta e sa comentezi la un astfel de articol ca deja ai facut asta si ca recomanzi si altora, si alta e sa lasi comentariu in care-i incurajezi pe toti sa faca asa ceva. Etc. Nu sunt dovezi ca vreunul din cei implicati in ideea "geniala", cum o numesc cei de acolo, ar fi facut deja asta. Totul e facut public, dar sub forma de vorbe si indemnuri, pe un site.
Decat sa ne suparam, eu va spun ca inca sunt traumatizat de Politia Animalelor [ link extern ] /
Desi sunt ONG, si-au sub-organizat inspectorat, "comisari", generali, masini colantate ca Politia, se imbraca in veste reflectorizante, organizeaza examene pentru functia de "politist animale" si apoi navalesc pe strazile satelor si comunelor spunand tuturor ca ei sunt Politia Animalelor. Stie cineva cine-i tine in brate ca incalca vreo 3 legi dupa mine?

@sierra
Decat sa cautati in Codul Penal, v-am indicat legea aplicabila. Daca pui otrava la nimereala si pleci, tot intentie de a omori animalul este. Daca moare un om care atinge din greseala ar fi culpa.

Si eu sunt de parere ca nu o sa faca nimeni efortul sa ancheteze instigarea la asa ceva. Dar daca sesizati unul dintre ONG-uri, se va face destula valva pentru a interveni moderatorii.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator
[EDITAT]

Sierra notifica autoritatile, nu politia animalelor, aia pare a fi un ONG frectie la picior de lemn la prima impresie, probabil mai bine trimiti o sesizare senatorului sau deputatului PC care a conceput legea privind animalele de companie, ala are mai multa putere si ce nu face omu pentru capital politic. Daca ai un animal de companie nu renunta la el altfel esti la fel de vinovata ca si cei ce incearca sa otraveasca animalele.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Am vorbit cu Politia Animalelor si au spus ca se vor ocupa. Va trebui sa revin cu un telefon sa vad daca s-a facut ceva.
Intr-adevar sunt un ONG dar e altceva cand sesizarea catre Politie vine din partea unui om si alta e cand vine din partea unui ONG.
Om vedea.
Pentru cei anti-caini - si pe mine m-a impresionat cazul femeii omorate de caini si sunt de acord ca acei caini ucigasi nu ar trebui sa stea pe strazi, dar nu am cum sa fiu de acord cu uciderea tuturor cainilor. La fel s-a intamplat cu negri si evreii. S-a actionat pe acelasi principiu.Nu erau considerati oameni in adevaratul sens al cuvantului, ci "un fel de oameni".
Daca cititi articole anti-tigani veti vedea ca sunt la fel de instigatoare ca cele anti-caini. Comentatorii, la fel, sugereaza omorarea tuturor tiganilor.
Problema e gandirea distructiva a omului fata de tot ce-l inconjoara. Inteleg ca libertatea de exprimare este suprema, dar nu si atunci cand duce la pierderi de vieti de orice fel.
Pt aia smecheri: Intr-adevar se omoara porci si gaini pt carne, se vaneaza mistreti pt distractie, dar sunt si oameni care nu profita de animale. Eu nu mananc/port animale asa ca-mi permit sa vorbesc, ok?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigarea la cruzimi fata de animale sierra sierra Otravirea cainilor madanezi pe strada este cruzime fata de animale si se pedepseste conform legii cu amenda sau inchisoare. Intr-un oras exista o persoana ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Masacrarea animalelor. unde ma adresez impotriva celor violenti cu animalele? RamonaT85 RamonaT85 Buna ziua!! as dori sa va intreb cui trebuie sa ma adresez cu privire la ce se intampla in ultimele zile in Romania?? As dori sa fac o reclamatie vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)