avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie

cum pot sa anulez un contract de donatie , incheiat si autentificat la notariat? in septembrie anul trecut s-a incheiat un contract de donatie privind un teren si constructia aferenta , iar acum donatorul vrea sa renunte la donatia respectiva. se mai poate face revocarea donatiei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
Avocat Irina Carmen Cristea, Avocat
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 17:36, 7 Mai 2008
Un raspuns complet necista nuantari intrucit, pe de o parte, anularea donatiei, ca de fapt a oricarui contract presupune existenta unor viciii de consimtamint la incheierea acesteia pe cind revocarea donatiei are in vedere cazuele expres prevazute de Codul civill in materie. De asemenea nu ati precizat daca donatia este pura si simpla sau afectata de sarcina ca modalitate a acestui act juridic.
=D> Daca donatarul si donatorul consimt de comun acord sa se revoce donatia e simplu sa fie revocata donatia , daca nu devine un pic mai complicat . Asteptam mai multe detalii .
Nici un notar nu va face un act de revocare a donatiei, ci un contract de vanzare a bunului de la donatar inapoi la donator, desi operatiunea e un pic ciudata... si oricine se va intreba ce-a fost asta?!
va multumesc ptr raspuns; am gasit solutia in c. civ la art 836,, orice donatiuni prin acte intre vii facute de persoane ce n-au copii sau descendenti existenti in timpul facerii lor, oricare ar fi valoarea acestor donatiuni.........sunt revocate de drept, daca donatorul, in urma donatiunii, dobandeste un copil legitim '' .
=D> interesant articol :O oare ce-o fi avand copii cu donatia :O;)

Alte discuții în legătură

Donatie georgetagabor georgetagabor in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie neluchiru neluchiru Din raspunsurile primite pana acum, am inteles ca donatia poate fi oricand supusa revocarii. Dar daca donatia este supusa oricand revocarii, inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Donatie aissela aissela buna ziua, am si eu o intrebare, daca poate cineva sa-mi raspunda... daca fiul doneaza un teren tatalui si se casatoreste ( fiul), donatia devine nula?daca ... (vezi toată discuția)