avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine verifica ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine verifica ?

Se poate cere verificarea constitutionalitatii unei legi care nu mai este in vigoare? Curtea Constitutionala se pronunta doar asupra legilor aflate in vigoare.Instantele obisnuite au acest rol?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 20:08, 30 Ianuarie 2011
O lege abrogata inseamna o lege care la momentul judecatii nu-si mai face aplicabilitatea.
Deoarece efectul unei legi nu este retroactiv, pe cine sa mai intereseze constitutionalitatea unei legi abrogate?
Parlamentul imi mareste salariul printr-o lege ...guvernul da o ordonanta de urgenta prin care blocheaza aplicarea legii ...dupa un timp legea iese din vigoare...potrivit Codului Muncii am dreptul sa imi cer dreptul stabilit prin lege daca nu-i mai vechi de 3 ani...deschid proces si invoc in el faptul ca ordonanta de urgenta e neconstitutionala pentru ca a blocat o lege a Parlamentului ,incalcand principiul separatiei puterilor in stat...deci,mai pot invoca invoca respectarea Constitutiei de catre Guvern?
parerea mea este ca puteti invoca, dar la ce va foloseste? cu acest guvern, invocati spiritele, ca de lege nu poate fi vorba!
ar fi fain:))))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi de atacare demersuri boc.alte sugestii? Casa de avocatura Coltuc Casa de avocatura Coltuc Exista deja un proiect pentru o ordonanta de urgenta a Guvernului prin care salariile urmeaza sa fie diminuate cu 25%, iar pensile si ajutorul de somaj cu ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face - eliberare adeverinta grupa de munca negrea camelia negrea camelia Completul de judecata a dat urmatoarea incheiere : Încheiere Constata admisibilitatea exceptiei de neconstitutionalitate a art.30 alin 1, 2, 3 din legea ... (vezi toată discuția)
Abrogare acte normative si efectele acestora pensionatul pensionatul ordonanta de urgenta abrogata de o alta 0rdonanta de urgenta, care a fost aprobata printr-o lege, care la randul ei a fost declarata neconstitutionala, naste ... (vezi toată discuția)