avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platesc TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platesc TVA?

Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) un produs cu 1200 lei.Am de plata TVA 19 lei?
Cel mai recent răspuns: alina_patru , utilizator 21:48, 2 Ianuarie 2009
o persoana fizica nu poate emite acte; o persoana fizica autorizata poate ai vrut sa spui!
Pot cumpara un autoturism , un teren sau servicii
avas a scris:

Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) un produs cu 1200 lei.Am de plata TVA 19 lei?


Ce fel de acte? Persoana fizica are facturi si este platitoare de TVA?
Din tot ce s-a scris pana acum trebuie sa inteleg ca nu se poate face comert intre persoane fizice si juridice?O societate comerciala nu poate cumpara o masina de la o persoana fizica?Si daca persoana fizica a platit un TVA pentru acea masina societatea de ce nu-l poate recupera cumva?
Trebuia sa intelegeti ca o persoana fizica obisnuita nu factureaza cu TVA, intrucat nu e platitor de TVA. Prin urmare, la achizitia masinii respective nu platiti TVA si nu aveti ce sa scadeti din ziua precedenta (in exemplul dat) la decont.

Si daca persoana fizica a platit un TVA pentru acea masina societatea de ce nu-l poate recupera cumva?

Pentru ca nu au legatura. Ce a platit persoana fizica e bun platit, ce va doare acuma de banii ei?
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)
Tva silvianc silvianc Sunt o firma platitoare de tva.intermedieri auto.Cumpar auto second-hand din romania de la firme platitoare de tva.Cum facturez la firme in comunitate ... (vezi toată discuția)
Achizitie fier vechi de la persoane fizice nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua, as dori sa-mi spuneti anumite particularitati vis-a-vis de operatiune de achizitie de fier de la persoane fizice si vanzarea lui catre societati ... (vezi toată discuția)