avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasarea

Ma intereseaza care este limita la care se poate face detasarea unei persoane dupa ce isi da acordul personal cu detasarea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 14 Aprilie 2011
Buna ziua
Codul muncii
Art. 45. - Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Art. 46. - (1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.

(2) In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.

(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.

(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Am inteles ca nu se trece detasarea in revisal, dar eu ca angajator ce acte tr sa intocmesc pt salariatul care va fii detasat?
ii fac decizie de suspendare pe perioada detasarii?il mai trec pe stat?
va rog daca se poate sa imi spuneti exact ce acte tr sa intocmesc pt a nu avea probleme la un eventual control.Multumesc.
Se face doar decizie de detasare ... nu se mai trece pe stat de plata decat in cazul in care el nu va fi platit de angajatorul la care este detasat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare personal medical arusteicarmen arusteicarmen Care este legea care permite medicilor de familie sa isi detaseze asistentele medicale in spital? Acestea ajungand sa lucreze in spital fara sa dea niciun ... (vezi toată discuția)
Detasare vicsilron vicsilron Buna ziua, Am o rugaminte la dvs. In legatura cu procedura de detasare. De ce acte am nevoie si ce pasi trebuie urmati mai exact. Imi puteti da o legatura ... (vezi toată discuția)
Detasarea unui salariat marianicoo marianicoo cum se procedeaza la detasare,care sunt pasii de urmat, nu am facut nici o decizie de detasare pina in prezent,si nu stiu va rog,multumesc (vezi toată discuția)