imi puteti spune va rog daca exista o procedura aparte in cazul meu ?
Sunt cetatean al R. Moldova , am 21 de ani, imi fac studiile in romania de 3 ani si vreau sa dobidesc cetatenie romana . parintii mei au cetatenie romana (deci sunt cetateni romana) din anul 2000.
intrebarea este : pot sa dobindesc cetatenie romana in baza actelor parintilor mei , ei fiind romani?
si daca da: exista o procedura aparte ? sau unde trebuie sa ma adresez ?
va multumesc anticipat
Buna ziua , prin actele pt dobandirea cetateniei romana exista dovada locuitei si vrea extrasul de cf (cartea funciara) eu stau in apartamentul mamei iar mama e departe si am de la ea un contract de cumparare-vanzare al apartamentului si o declaratie ca ma lasa pe termen nelimitat sa stau in acea apartament , nu exista nici o cale sa depun actele fara cartea funciara...?!! multumesc
Daca aveti declaratia proprietarului de luare in spatiu, este OK dar nu suficient. Extrasul de carte funciara de informare aferent spatiului in care locuiti se obtine usor, in baza unei cereri pe care o puteti face in numele Dvs. si plata unei taxe, in interval de maxim 0 saptamana. Nr. de carte funciara al apartamentului il luati din contractul de vanzare -cumparare; nu cred sa va aflati in situatia in care apartamentul nu ar fi intabulat B-)