avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi-am dat demisia din M.Ap si nu vreau sa platesc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi-am dat demisia din M.Ap si nu vreau sa platesc scolarizarea sau macar sa micsorez suma

Mi-am dat demisia de vreo 2 sapt din armata si m-am angajat intr-un alt sistem militarizat. Acum stiu ca treuie sa imi platesc scolarizare proportional cu cat mi-a mai ramas din contract numai ca suma mi se pare un pic cam exagerata ( aproape100.000 ron ). Colegii mei ( suntem mai multi din promotie care am luat decizia de a pleca prin demisie) vor sa dam M.Ap in judecata cu scopul de a scapa de cheltuielile de scolarizare. Intrebarea mea este am vreo sansa macar sa mai micsorez suma???
Daca institutia in care lucrez nu angajeaza decat ofiteri cu scoala militara de ce nu mi sa dat voie sa plec prin transfer.
Banii pe care ii platesc se duc la stat (nu la M.Ap), dar in acelasi timp statul se foloseste de specializarea mea.
Domule CIobotaru, in alte tari statele platesc datoriile militarilor la banci sau la stat, le dau case si terenuri, le pun si bani in banca, ba mai arunca si beneficii daca sunt ofiteri..
Pregatirea militara de la noi nu numai ca e ieftina si proasta, dar te si injoseste ca om.
Parerea mea e ca este datoria Mapn sa dispuna retributii avantajoase pentru personal, cel putin la concurenta cu cele gasite de ofiteri, nu sa ii ameninte ca se imbogateste pe seama lor...1mld ei cu pregatirea..da ce sunt ei, Harvard?
tat am dat eu pe masterul meu la Harvard.34.000 de dolari si sa-mi fie cu iertare, nu mi-a dat nimeni ordine....
Domnule Alexandru Radu Popescu

Stiti si dvs. sursele bogatiei statelor care platesc datoriile la banci.....si arunca cu beneficii daca sunt ofiteri.
Ce va face sa credeti ca noi am face cheltuieli si eforturi mai mici cu pregatirea militara ? Banuiti sau stiti sigur ?
E laudabila si banefica pentru noi absolvirea unui masterat la Harvard de catre un component important al societatii noastre. Dar va asigur ca Romania care nu are scoli de prestigiul Harvard, are dascali si abosolventi care pot sta alaturi de cei de la Harvard fara sa le fie rusine cu ceea ce stiu si cu ceea ce pot face. Am avut sansa sa cunosc catva dintre acestia pentru care multumesc lui Dumnezeu.

Tara aceasta batuta de atatea pustiiri ale istoriei nu ar mai fi existat daca pregatirea militara de la noi ar fi fost si este proasta cum sustineti. Poate pe unde ati auzit sau pe unde stiti este proasta si e posibil, dar nu peste tot.

Nu stiu unde ati facut armata dar probabil ati suferit injosiri la care nu ati reactionat de aceea va permiteti injosiri publice generalizate ale unui sector esential al statului, care sigur ca orice sector are problemele lui.

Daca pregatirea militara de la noi ar fi proasta trupele noastre cu misiune internationala in Afganistan nu ar ocupa cel mai dificil sector din teatrul de operatiuni si cei pe care ii laudati atat de mult nu ar sta la "caldurica" feriti de subiecte "fierbinti".

Nu cred ca ofiterului, care a parasit un angajament militar pentru care au fost facute cheltuieli cu pregatirea, a lasat un loc gol si care foloseste ceea ce a invatat intrun alt angajament tot militar, i s-au cerut sume peste cele necesare pregatirii. Daca este asa il rog sa revina si sa confirme supozitia dvs.

cu toata stima si consideratia
Nicolaie Ciobotaru
Intr-adevar populatia din Romania are un coeficient de inteligenta mult superior majoritatii statelor civilizate. De aici se si confunda civilzatia cu decadenta.
Dar, fara doar si poate traim intr-o economie de piata, umflata artificial, fara nicio baza reala. Fara a intra in teorie economica, doresc doar sa fac precizarea ca una este pregatirea si competenta dascalilor , iar alta este valoarea pregatirii pe care o ofera. Botswana, de exemplu, ofera pregatire militara gratis...credeti ca ofiterii lor sunt chiar atat de prost pregatiti? In alta ordine de idei, terenul din Bucuresti est la fel cu cel din Manhattan, insa au oare aceeasi valoare?
Raspunsul negativ se impune.

Atunci, va intreb, sunt oare retributiile ofiterilor pe masura cheltuielilor cerut cu scolarizarea?
Castiga ei in 3 ani de zile 1mld. de lei din salarii pentru a-si plati studiile (cam asta este rata de acoperire maxima)?
Eu mi-am acoperit cheltuielile cu masterul in 3 luni (master de 1,5 ani)...ofera socala de ofiteri o posibilitate economica echivalenta in raport cu perioada studiior....pai noi ne hranim iar cu idei ca suntem bine pregatiti, dar de fapt suntem platiti la nivelul gunoierilor din tarile un pic mai civilizate?

Si ce posibilitati de cariera ofera armata...eu sincer cred ca Romania ar trebui sa aiba statutul Elvetiei si sa nu aiba arma/ta...asa poate am deriva cheltuielile catre niste planuri mai profitabile...ca armata, sa fim sinceri, e o gaura fara fund..macar americanii o folosesc sa scoata bani.

Domnule Alexandru Radu Popescu

Romania este un stat civilizat. Nu consider ca civilizatia are o legatura directa cu veniturile si cresterile economice.
De unde credeti ca vine aceasta inteligenta ? Din decadenta ? Nu cred. Eu cred ca din credinta.

Are probleme ca de altfel toate statele lumii. De umflari economice fara baza reala sunt responsabile anumite personaje care ocupa fara demnitate si pregatire corespunzatoare anumite functii, nu Romania. Sa nu confundam lucrurile.

Pamantul patriei mele are o valoare care nu poate fi evaluata. Terenul din Bucuresti est are o valoare mult mai mare decat cel din Manhattan. Raspunsul negativ se impune pentru dvs.. Pentru mine nu.

Da. Retributiile ofiterilor sunt pe masura capacitatilor de plata a guvernului roman care nu mai stie '' pe unde sa scoata camasa** dupa atatea obligatii in plan intern si international.

Este o realitate ca in tara un subofiter de politie castiga mai mult decat un cadru diadatic universitar si un inalt ofiter al statului mai putin decat un avocat care poate sa isi plateasca in trei luni un curs de masterat pe o perioada 1,5 ani la Harvard.

Nu exista stat din lume care sa nu aibe sistem de aparare. Credeti ca Elvetia nu are ? Va inselati .
Romanii nu au scos in istorie bani pe considerente militare. Dar s-au aparat cum a stiut si cum au putut. Daca credeti ca nu a facut-o cu profesionalism, cu daruire si jerta de sine va rog sa dati exemple.

cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Nu mi-ar placea sa cred ca m-ati inteles gresit...
Am spus ca statele mai civilizate sunt si mai decadente...e ca o relatie direct proportionala...din care nici Japonia nu face exceptie.
Noi suntem probabil inca in faza de credinta...iar tara noastra are bineinteles o valoare mai mare din punct de vedere moral.
Cat priveste activitatea mea, ea a fost inconjurata doar de munca uneori supraomeneasca...si nu cred ca trebuie sa fiu desconiderat pentru ca reusesc sa am un venit decent. In fond, si muncesc mai mult decat un inalt functinar de stat care stie numai sa ia spaga si sa-si bage in buzunar banul public. Atat am avut salariul ca junior attorney in SUA...asa era piata.Pe mine tot patriotismul m-a adus inapoi in Romania...
Eu va inteleg sentimentele adanci pentru pamantul stramosesc, pe care vi le impartasesc..insa cu un minim de realism.
Daca ati studiat fenomenul, Ceausescu dorea neutralitatea elvetiana a Romaniei, ca stat la rascruce intre musulmani si vest...insa la Malta s-a hotarat contrariul de catre marile puteri ale vremii. Ca o coincidenta, spre sfarsitul aceluiasi an a urmat revolutia. In opinia mea, Romania nu trebuie sa aiba armata, ci sa aiba statutul Elvetiei. Numai asa vom putea fi linistiti aici. Comparati va rog datele geodezice si istorice ale Elvetiei....
Bineinteles ca romanii s-au aparat cu daruire si jertfa de sine, departe de mine gandul ca un om nu siar da astfel viata pentru familia lui si linistea copiilor...insa eu ma aflu in prezent, in 2008, cand exista tratate si conventii internationale...si oricum armata noastra este foarte prost dotata, iar razboaiele dupa cum vedeti nu se mai poarta cu infanteria. Daca sustineti contrariul, sunt deschis la contraargumente.

Cu toata stima si consideratia pentru un patriot,

Alexandru R. Popescu


Alte discuții în legătură

Demisie.cheltuieli scolarizare bnegulescu bnegulescu Buna ziua, Intre mine si o institutie militara a fost incheiat un angajament prin care: I. subsemnatul se obliga: 1.sa indeplinesc servicul, ca ... (vezi toată discuția)
Plata scolarizare (curs) institutie militara mariuss1980 mariuss1980 Am fost angajat timp de cca 3 ani in cadrul unei institutii militare, ca si ofiter, si cu ceva timp inainte sa imi dau demisia am participat la un curs ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de scolarizare map Robert Marian Robert Marian Buna ziua , Sunt absolvent de Academie Tehnica Militara, promotie 2005, arma geniu. Am profesat timp de 2 ani si jumatate in ... (vezi toată discuția)