avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara recalculata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara recalculata

Sunt pensionar militar din data de 01.11.2009 ca inapt gr2 iar pensia s-a transformat in pensie de serviciu . Mentionez ca am o vechime de cadru militar de 20 ani,plus 2 ani sc militara plus 2 ani de serviciu civil deci in total 24 de ani iar conf deciziei de pensionare vechimea totala in munca cu grupe este de 33 de ani! In urma recalcularii am mai primit 150 lei in luna ianuarie in plus fata de luna decembrie. Mentionez ca in activitatea de cadru am activat in 2 ministere ;din august 1989 in primul minister pana in aprilie 2006 iar dupa acest an in cel de al doilea pana in noiembrie 2009 in cel de al doilea! Intrebarea mea este:V-a ramane pensia recalculata cum a fost in ianuarie ,v-a creste sau v-a scade intrucat eu am depus adeverintele numai de la al 2-lea loc de munca intrucat de la primul au sosit abia in ianuarie?Tin sa mai precizez ca guvernul a spus ca pe perioadele unde nu sunt adeverinte se va calcula la nivelul salariului mediu brut pe economie!Pai conform adeverintelor de servici de la primul loc de munca salariul meu a fost cu o patrime mai mic decat salariul mediu brut pe economie ! si abia in anul 1998 am atins pragul salariului mediu brut pe economie iar in urmatorii ani chiar depasindu-l putin (cam 10-15%) PANA IN 2009 I ntrbarea este urmatoarea : Acum avand adeverintele de serviciu intre 1989 si 1996 unde am fost sub pragul salariului mediu brut pe economie (tot militar fiind) cum va fi pensia finala ? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie urmas, recalculare pensie militar ContSters156394 ContSters156394 Buna seara. Bunicului meu (fost militar, pensionat in 1987) i-a sosit acum cateva zile decizia de recalculare a pensiei (nu a facut o cererea prealabila, a ... (vezi toată discuția)
Cat este salariul mediu brut pe economie? ada2113 ada2113 cat este salariul mediu brut pe economie- 1700,1800 ? Daca un copil are pensie de urmas si mai si locreaza in timpul facultatii cat trebuie sa aiba trecut pe ... (vezi toată discuția)
Daca e bine sa fac cerere de recalcularea pensiei conform noii legi neluiy neluiy Sant pensionar din 2007, pensionat anticipat, cu pensie de serviciu si am fost functionar public cu statut special,avand posibilitatea sa optez intre pesia ... (vezi toată discuția)