avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca e bine sa fac cerere de recalcularea pensiei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca e bine sa fac cerere de recalcularea pensiei conform noii Legi

Sant pensionar din 2007, pensionat anticipat, cu pensie de serviciu si am fost functionar public cu statut special,avand posibilitatea sa optez intre pesia militara si cea se serviciu,optand pentru cea din urma,am o vechime de 28 ani in munca si 2 ani sc. militara,deci 30 ani vechime plus 6 luni la fiecare an avand gr.I sp.depasind de 48 ani vechime si am iesit cu o pensie de 100%, primind in prezent o pensie sub 2ooo lei in mana. De aceea va rog sa-mi raspunda cineva care stie daca e bine sau nu sa fiu de acord cu recalcularea pensiei si daca nu sant de acord si nu fac aceea cerere ce se poate intampla. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sorin Farcas , Consilier juridic 22:21, 30 Decembrie 2010
Nedepunand cererea de recalculare, daca legea nu se suspenda, in formula de calcul a viitoarei pensii, in locul veniturilor realizate de d-voastra se va folosii salariu mediu pe economie corespunzator perioadei lucrate...care este cu siguranta mai mic decat solda si veniturile realizate de d-voastra (pt. ca sunt luate in considerare toate veniturile impozabile)...
In concluzie, repet, daca legea nu se suspenda (in ianuarie se va hotara la ICCJ acest lucru), sunt aproape sigur ca aveti de pierdut.
Timpul nu este pierdut pt. ca aveti posibilitatea sa depuneti cererea si mai tarziu, urmand a primii retroactiv diferentele daca este cazul.
Mai multe informatii obtineti la centrul militar unde sunteti in evidenta.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Sorin Farcas, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns si a-si dori sa mai intreb daca nu am depus cererea pana acum, si vor face calculul pensie dupa salariul mediu pe economie cand voi primi pensia se poate modifica.
Veti primi retroactiv de la data depunerii cererii, adica - daca depuneti cererea in ianuarie si procedura de recalculare nu se finalizeaza pana la data la care primiti pensia, aceasta o veti primii raportata la salariu mediu pe economie, urmand ca in februarie sa primiti diferentele , daca va fi cazul.
Va doresc pensie lunga si fericita!...si un an mai bun!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia recalcularii pensiilor militare lazar2009 lazar2009 Am iesit in pensie militara in anul 2000.De atunci a mai fost recalculata pensia.Acum se precizeaza ca se va recalcula.Cum este corect sa trimit eu ADEVERINTA ... (vezi toată discuția)
Pensie militara recalculata buzzz1967 buzzz1967 Sunt pensionar militar din data de 01.11.2009 ca inapt gr2 iar pensia s-a transformat in pensie de serviciu . Mentionez ca am o vechime de cadru militar de 20 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ați publicat luni, 15 ianuarie, articolul : "pensionarea ... Florina Baciu Florina Baciu Buna ziua! Ați publicat luni, 15 ianuarie, articolul : \"Pensionarea după munca în condiții grele: Ce prevede noua lege a pensiilor față de actuala ... (vezi toată discuția)