avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri fpvs
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri fpvs

un asigurator care repara o masina implicata intr-un accident rutier pe polita casco, poate recupera suma pe care a plati-o de la fpvs, daca persoana vinovata nu avea incheiat rca?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:23, 1 Februarie 2011
In ce calitate sa cheme vinovatul in garantie FPVS?Are un contract cu acesta?
Fondul este creat pentru a despagubi, cu celeritate si direct, victimele care sufera prejudicii din partea vinovatilor fara RCA, urmand sa-i urmareasca pe acestia pentru recuperare.In acest mod, victima este scutita de actiunea de urmarire a vinovatului.
dar eu am intrebat, societatea de asigurari poate recupera despagubirea platita direct de la fond?
Nu!Pentru ca FPVS, asa cum se si numeste,protejeaza victimile strazii si nu pe asiguratorii care de fapt participa cotizand la acest fond.La FPVS au dreptul sa se adreseze pentru despagubiri:

Art. 5. - (1) Au dreptul sa beneficieze de despagubiri din Fond persoanele fizice si juridice române,precum si rezidentii din România sau din statele Spatiului Economic European, ConfederatiaElvetiana si Republica Croatia, pentru cazurile de dauna produse în conditiile prevazute la art. 4 alin.
(1) lit. a), c), d) si f).
(2) Pentru cazurile de dauna produse în conditiile prevazute la art. 4 alin. (1) lit. b) si e), au dreptul sa beneficieze de despagubiri din Fond numai persoanele fizice si juridice române, precum si rezidentii din România.
(3) Persoanele fizice si juridice române, precum si rezidentii din alte state decât cele precizate la alin. (1) pot beneficia de despagubiri din Fond numai în conditii de reciprocitate.
(4) Nicio entitate care a compensat în orice fel persoanele pagubite sau a oferit acestora servicii în legatura cu prejudiciile suferite, în baza unor contracte încheiate, nu are dreptul sa solicite de la Fond recuperarea cheltuielilor efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)