avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Trebuie sa fiu inscrisa in CCJ pentru a participa la ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Trebuie sa fiu inscrisa in CCJ pentru a participa la concursul de admitere in magistratura?

Buna dimineata. Sunt consilier juridic la un ONG. Doresc sa aflu daca pentru a participa la examenul de admitere in magistratura acumuland vechime anterioara de 5 ani intr-una din urmatoarele profesii: notar, avocat, consilier juridic etc....pentru cea din urma functie este nevoie sa fac parte din ''faimosul'' Colegiu al Consilierilor Juridici (cred ca asa se numeste) ori e suficient ca in CIM sa figureze consilier juridic la functie. Multumesc anticipat. O zi frumoasa!
Trebuie sa faceti parte din Colegiul consilierilor juridici. De aici vi se da legitimatie, insigna... si sunteti inregistrata pe tabloul consilierilor.
Si Clasificarea Ocupatiilor din Romania....unde apare functia de Consilier Juridic...de ce nu ar fi suficient? legea 303/2004 nu precizeaza nimic in acest sens. va rog, nu ma speriati :O....am 3 ani vechime de la terminarea facultatii. teoretic mai am nevoie de 2 pentru a da examen.....#-o
Studiati Statutul consilierilor juridici, publicat in Monitorul Oficial partea I nr. 684/29.07.2004 si Legea nr. 514/2003, privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic. Sunt si stiu cu ce se mananca. Consilier juridic este profesie, nu doar ocupatie.
Ok. am sa citesc actele normative recomandate. Multumesc........daca e asa cum spuneti, mare pacat!!!
Nu e chiar asa.
Poti sa te inscrii la CCJ si sa-ti fie recunoscuta vechimea.
Nush sigur daca e obligatorie legitimatia lor pentru a participa la examen. Treaba e ca ei vor bani. Eu refuz sa ma inscriu.
Mai sapa.

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitate juridica sonia.maria sonia.maria Buna ,sunt consilier juridic -functionar public in administratie publica locala de 3 ani ,intrebarea mea este se considera vechime in specialitatea pt a putea ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea sustinerii examenului la inm dupa 5 ani vechime intr-o profesie juridica Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am urmatoarea neclaritate: daca un absolvent de drept este angajat ca si consilier juridic cu jumatate de norma insa, perioada de 5 ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)